Dolunay seyrine doyum olmaz. Yaz gecelerinde, açık havada mehtabı seyretmek gibisi hiç yoktur. Balkondaki kanepeye sırtüstü uzanırsın. Ay yavaş, yavaş olanca ihtişamıyla yükselirken sen, hayallere dalarsın. Belki yüreğinden kopacak bir şarkı:”Dün gece mehtaba dalıp seni andım. Öyle bir an geldi ki mehtap seni sandım.”

         Böyle akşamlarda mehtap hep sevgiliye benzetilir ve hep sevgili ve özlenenler anılır. Biraz da hüzünlenilir insan.

       Hemen, hemen herkesin mehtapla ilgili ya da mehtap da geçen bir anısı vardır. Genellikle güzel, mutlu ve masumiyet içeren bu anılar hayatımızın tuzu biberidir. Benim de balkonumda mehtabın en güzel hallerini görmek mümkün. Çocukluğumdaki gibi ağaçların arasında olmasa da apartmanların arasında günün son ışıklarıyla beraber Ay yavaş, yavaş yükselmeye başlar. Yükseldikçe daha çok aydınlatır. Yükseldikçe şehrin tüm anlamsız ışıklarına rağmen daha güzel görünür. Etrafındaki bulutlar kaçar bu güzellik karşısında. Denizde yakamozlar kımıldanır coşkuyla. Uzaklardan gelen müzik sesleri eşlik eder kimi zaman. Kapatırsın kulaklarını şehrin gürültüsüne, gözün Ay’dan başka bir şey görmez. Hayallere dalarsın en mutlusundan.

Dün akşam yine mehtabın altına, ilçemizin misafirleri vardı, mübarek ramazan ayı dolayısı ile iftar yemeği verildi. Allah kabul etsin. Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Enver YILMAZ, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarına ilçelerimizin tamamında devam edeceği, bu münasebetle de ilçelerimizin sorunlarını yerinde görüp çözeceğiz diye bu cümleleri söylemişti.

“KAYBEDECEK VAKİT YOK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu'ya ne söz verdiysek yerine getireceğiz. Her ilçede hem iftar açıp, hem de ilçenin sorunlarıyla ilgili toplantılar yapacağız. Bazen bu toplantılarımız sahura kadar sürecek. Artık kaybedecek zamanımız yok” demişti.

Oysaki dün akşam amacının dışına çıkan ve buram, buram siyasi destek talepli iftar sofrasına şahit olduk. Havaalanı, Çikolata park ve Üniversite dışında bir kelime sarf etmeyen Enver YILMAZ, Okulun yapımı için bol, bol alkış tutulmasını sağlamıştır. Üniversitenin yapımına bayramdan sonra başlanacağını, çikolata parkın ihalesini iptal edildiğini yeniden ihale yapıldığını ve sonrasında yapımına başlanacağını belirten başkan Gönlünde bir yeri olduğunu her zaman söylediği Gülyalı için bir müjdeli haber vermemiş, İlçenin hiçbir sorununa değinmemiş köstebek yuvası olan şehir merkezini es geçerek, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve partisine destek istemiştir.

Gülyalı ilçemiz için ay ışığında iftar sofrasında hayale dalan Gülyalı halkı hizmet için bekledikleri müjdeli haberleri alamadan bir başka sefere,yani Cumhur başkanlığı seçiminden sonra, 2015 yapılacak Milletvekilliği genel seçimlerinde buluşulacak  ramazan sofrasını tekrar beklemeye dalmıştır.   Yemek sonrası ilçeden ayrılan başkan Enver YILMAZ, “Avrupa’nın ilk denize dolgu havalimanın inşa edildiği Gülyalı ilçemizdeyiz. Bugün çok farklısın Gülyalı. Karadeniz gibi coşmuşsun. Rabbim huzurumuzu kardeşliğimizi yol arkadaşlığımızı muhafaza etsin. Şu vefanız için, desteğiniz için, hayır dualarınız için sizlere teşekkür ediyorum. Rabbim, muhabbetimizi, yol arkadaşlığımızı muhafaza eylesin.” Diyerek kısacası siz desteklerinize devam edin ay ışığında zeytin silkelemek varken hizmete ne gerek var demiştir.

Ş.KALAFAT