Aydın’da dün geceden bu yana aralıklarla devam eden yağış, çiftçileri sevindirirken, yüksek kesimlerde yağan dolu nedeniyle çiçekteki bazı ürünlerde hasar meydana geldiği belirtildi.
Aydın il genelinde dün geceden itibaren etkili olan sağnak yağış, kurak geçen kış mevsimi nedeniyle endişeli bekleyiş içinde olan çiftçiyi sevindirdi. İl genelinde etkili olan sabah saatlerinde başlayan yağış akşama kadar aralıklarla devam ederken, yağışla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir oranda düştü.
Ova kesimlerinde yağmur olarak gerçekleşen yağışlar, yüksek kesimlerde ara ara dolu şeklinde gerçekleşti. Özellikle Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı dağ köylerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle çiçekte olan bazı bitkilerde zarar meydana geldiği belirtildi. Herşeye rağmen yağışların sevindirici olduğunu belirten çiftçilerden Halil İbrahim Dere, “Bu yıl kış mevsiminde beklenen yağışlar gerçekleşmedi. Kuraklık endişesi yaşıyorduk. Çok şükür yağışlar gecikmeli de olsa gerçekleşti. Zaman zaman oluşan dolu nedeniyle bazı ürünlerimizde hasar var ama, yağış dolayısıyla sevincimiz daha büyük. Bu yağışlarla birlikte güzel ve verimli bir bahar bekliyoruz” dedi.
Kaynak: iha