CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı, mitinglerine hız kesmeden devam ediyor. Davutlar CHP Belde Örgütü önünde düzenlenen mitingde Kayalı ile Topuklu Efe lakaplı Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vatandaşa hitap etti.
CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu ve CHP Kuşadası Belediye Başkan aday Özer Kayalı, Davutlar Belde örgütü önünde düzenlenen mitingde bir araya geldi. Mitinge CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, CHP Kuşadası Kadın ve Gençlik Kolları, CHP Kuşadası Belediye Meclis üyesi adayları, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Mahalle Temsilcileri ve partililerin yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı. Çerçioğlu konuşmasında Davutlar’da belediyenin ışıklarını söndürmeyeceğinin altını çizdi.
“BELEDİYENİN IŞIKLARINI SÖNDÜRMEYECEĞİM”
Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte hizmetlerin Davutlar’a daha hızlı ve kaliteli bir şekilde geleceğinin altını çizen CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, 30 Mart Yerel seçimlerinin önemine dikkat çekti ve oylara sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Çerçioğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Aydın Büyükşehir oldu. Büyükşehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı için, Kuşadası belediye başkanı ve meclis üyeleri ve muhtarları için oy kullanacaksınız. Bu seçimler farklı. Aydınlık mı yoksa karanlığa devam mı? Bunu sizler belirleyeceksiniz. Aydınlık için hepimizin görevi sandığa gitmek. Hepimiz sandığa gideceğiz o gün. Ne olursa olsun sandığa gideceğiz ve oylarımıza sahip çıkacağız. Davutlar’da Belediye’nin ışıklarını söndürmeyeceğim. Söz veriyorum. Büyükşehir’in bütün imkanları burada olacak. İlk yapacağım iş ağaçlı yolu tekrar düzeltmek. Ulaşım, tamamlanmayan alt yapı sorununuzu bitireceğim. Bunlar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır. Belediyede çalışanlar, tekrar aynı burada görevinize devam edeceksiniz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Hizmetler daha hızlı ve daha kaliteli gelecek”
“KAYALI, SON ANKETLERDE YÜZDE 60 ÇIKTI”
CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı’nın yapılan son anketlerde Kuşadası’nda yüzde 60 çıktığını belirten Çerçioğlu, “Kayalı son anketlerde yüzde 60 çıktı. Helal olsun. Hedef 65. Daha bir hafta var. Son anketlerde ben Büyükşehir’de Türkiye ikincisiyim. Ama sorun tam bu noktada başlıyor. Aydın’a 81 vilayet içinde şampiyonluk yakışır değil mi? Onun için Davutlar’ın desteğine ihtiyacım var ki Türkiye Aydın’ı, Kuşadası’nı, Davutlar’ı konuşsun. Bizler bu topraklarda birlik beraberlik istiyoruz. Her günümüz bayram havasında geçsin istiyoruz. Twitter’ın kapanmasını istemiyoruz. Özgürlüğümüzün elimizden alınmasını istemiyoruz. Onun için 30 Mart’ta oylar CHP’ye” diye konuştu.
“HALKIN İÇİNE ÇIKAMIYORLAR”
CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı da konuşmasında AKP Kuşadası Belediye Başkan adayı Engin Berberoğlu’nu hedef aldı. “Büyük buluşma” adını verdikleri mitingin Kuşadası Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşmesini hedef alan Kayalı, “Halkın içine çıkamıyorlar” dedi. Kayalı, “Bu coşkuyu gördükçe her geçen gün enerjim artıyor. Ama Kuşadası’nda bazıları enerjisini yitire yitire gidiyor. Bu kalabalık ve coşku hiçbir yerde yok. Birileri büyük buluşma diye bir hafta pankartlar açtı. Büyük buluşma neymiş? Kuşadası Düğün salonunda büyük buluşmaymış? Halkın içine çıkamıyorlar. Büyük buluşma kapalı yerde olur mu? Özer Kayalı ve ekibi bu işleri nasıl yapacak demişler. Sen bilmezsin o işleri nasıl yaptığımızı. Biz yaparız. Biz işimizde başarılı insanlarız. Biz işimizi iyi yaparız. Sizler de göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
“TAŞIN ALTINA GÖVDEMİZİ KOYDUK, ALASINI YAPARIZ!”
Yapılacak olan yeni Kent Meydanı Projesi üzerinden Berberoğlu’na yüklenen Kayalı, “Kent meydanında 145 dükkan varmış bunlar sayı saymayı da bilmiyorlar. 80 dükkandan fazla yok. Bunların hepsini işsiz, sokakta bırakacakmışız. Biz yapacağımız işin sonucunu ön görmeden hiçbir işe karışmayız. Yıkacaksak yıkarız, ama yerine alasını yaparız. Biz hizmet için geldik. Taşın altına gövdemizi koymak için geldik. Elimizi değil. Kimsenin aç işsiz kalması için hizmet olmaz. İşsizliği azaltmaya, ekmeği büyütmeye, ekmeği büyüttükten sonra paylaşmaya geldik. Bu kent meydanı önemli. Bütün dünyada kentler meydanları ile anılır. Şu anki dükkanların sayısından daha fazla dükkan da bu meydanın etrafına yerleştirilecek. Kimse mağdur olmayacak. Herkesin her turistin, yerli yabancı uğradığı bir meydan olacak. Kaldırım kenarına park yapıyoruz. Buna son vereceğiz. Bu meydanın altına otopark yapacağız” diye konuştu.
“BU HİKAYELERİ ÇOK DUYDUK”
CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı, AKP Kuşadası Belediye Başkan adayı Engin Berberoğlu’nun “Bizim arkamızda hükümet desteği var” sözlerine de şöyle cevap verdi, “Bizim arkamızda hükümet desteği var. Biz her şeyi yaparız demişler. Olabilir. Biz bu hikayeleri çok duyduk. AKP’li belediye başkanımız da oldu. Belediyeye kaç kuruş yatırım yapıldı onu da siz biliyorsunuz. Biz hükümete güvenerek yola çıkmadık. Hele bunlara, hiç güvenmeyiz. Biz kendi bütçemizi kendimiz yaparız”
“PROJELERİ YOK, BİZLE UĞRAŞIYORLAR”
Kayalı, “Bizim projelerimizi eleştirenler, gençlik merkezimizi kopyalamışlar. Bizden çalmışlar. Ben bu güne kadar hiçbir proje görmedim. Projeleri yok. Bir tane broşür gördüm. A3 boyutunda. Neymiş, biz pazarları modern yapacağız, 7 gün Pazar yapacağız. O AVM olur. Pazar değil. Projeleri yok konuşacak, bize sataşmakla uğraşıyorlar. Biz kendi işimize bakalım” diye konuştu.
Kaynak: iha