İncirliova Hürriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersi Yerel Yönetimler Konusu kapsamında İncirliova Belediyesi’ne ziyaret ederek dersi Başkan Kürşat Kale’den dinledi. Yerel yönetimlerin adeta bir baba gibi davranması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Kürşat Kale, “Belediye olarak doğumdan ölüme kadar sorumluluk sahamız içinde yaşayan herkesin hizmetkarı olacağız. Bizi ilçenin manevi babası olarak görebilri ve her türlü sorun ve taleplerinizi bize iletebilirsiniz” dedi.
Yaklaşık 40 kişilik 4. Sınıf öğrencisi Okul Müdür Yardımcıları Yusuf Teker ve sınıf öğretmenleri Halit Bülbül, Cemile Sarsık, Fatma Çetiner ile birlikte İncirliova Belediyesine gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde ilk önce Belediye Başkanı Gürşat Kale ile görüştüler.
Yerel Yönetimlerle ilgili bilgi alan öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı Gürşat Kale, İncirliova Belediyesi’nin, 6360 sayılı yasa ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilçe belediyesi olduğunu belirtti. Bu kapsamda 30 Mart’tan bu yana Aydın’da büyükşehir yapılanmasının sürdüğünü ve İncirliova Belediyesi’nin yeni dönemde büyükşehir yasası kapsamında her şeyi birlikte yürütmek üzere hazırlıklarını yaptıklarını dile getirdi.
İncirliova Belediyesi’nin İncirliova’da yaşayan herkesin doğduğu günden, ölümüne kadar her konuda yardım ve destek olacağı, hizmet talep edebileceği bir kurum olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Kürşat Kale, “Biz İncirliova İlçesi olarak bir aileyiz. Biz o ailenin içerisinde sizin ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılamak üzere görevlendirilmiş manevi babanızız diyelim. Bunun içinde, köylerimizden, beldemizden yani İncirliova’da yaşayan tüm insanlarımızdan talepler bekliyoruz. Hizmet vermek bizim görevimiz. En başta gelen görevimiz ilçemizde yaşayan her bireyin dertlerini iyi dinlemek. Böyle olunca çözümü de bulabiliriz. O dinlediğimiz dertlerin birinci konusu da temizlik. İlçemizin her türlü temizliğini yapmak mecburiyetindeyiz. Ancak bunu belediye ile ilçede yaşayan büyüğünden küçüğüne kadar duyarlı bir şekilde davranarak, yaşadığımız ortamı en güzel, en temiz hale getirmek için gayret edersek hepimizin yükü çok azalmış olur. Belediyemiz temizlik hizmetini daha kolay yapmış olur. Sizlerin benden istediğiniz oyun parkları, oyun sahaları için de daha fazla kaynağımız olur. Bunların hepsi birbiriyle alakalı. Biz sağlığımızla alakalı olan temizlik konusu gibi birçok konuda ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz. İlk üç ay içerisinde belediyemizin organizasyon, eksiklikler ve acil ihtiyaçları konusunda bir takım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Haziran sonundan itibaren çok daha hızlı, aktif ve pek çok konuda herkesle her şeyi paylaşan bir belediye haline gelmeye çalışacağız. Önemli olan birbirimizle rahatça konuşabilmemiz. Bunu yaptığımız sürece sorunlarımızın üstesinden çok rahat bir şekilde gelebiliriz. Sizler benden parklar, oyun alanları istiyorsunuz. Bunlar zaten benim ilk yapacağım çalışmalar arasında yer alıyor. Yapacağımız işler çok ancak İncirliovalılara da büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle sizden isteğim ailelerinize, komşularınıza, varsa su ve çevre temizlik vergisi borçlarını ödemelerini söylemenizi istiyorum. Borcunu ödeyemeyenler olursa da onunda çözümünü taksitlendirerek kolaylıklar sağlıyoruz. Bu borçların tahsilatını yaparsak kasamıza para girer ve bizlerde o kasamızdan paraları alıp sizlere hizmet için harcayacağız. Şu anda kasamızda para yok ama iş yapma konusunda sıkıntımız yok. Allah kısmet ederse Haziran ayı sonundan itibaren çok yoğun bir şekilde, güzel gelişmelerin olduğunu hep beraber yaşayarak göreceğiz” dedi.
Öğrenciler kendilerine ikram edilen meyve sularını içtikten sonra, belediye görevlileri tarafından tüm birimleri dolaşarak, yerel yönetimler konusunda gerekli bilgileri aldılar.
Kaynak: iha