Kuşadası’nda etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Deniz yoluyla gemi ilçeye gelen ve çarşıda fırtınaya yakalanan turistler neye uğradığını şaşırdı, saklanacak yer aradı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün dün yaptığı uyarının ardından tahmin edilen şiddetli yağmur ve fırtına sabaha karşı 03.00 sıralarında başladı ve giderek etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde Kuşadası Limanı’na yanaşan dev turist gemilerinden inen yüzlerce turist, çarşı merkezinde sağanak yağmur ve şiddetli fırtınaya yakalandı. Turistler, çarşıdaki dükkanlara ve tentelerin altına girip fırtınanın dinmesini bekledi. Fırtına nedeniyle, işyerlerinin önündeki sandalye ve tezgahlardaki eşyalar etrafa saçıldı. Aralıklarla etkisini gösteren yağmur ve fırtına sonucu Kuşadası’nda bir çok ev ve işyerlerini su bastı.
Bu arada, zaman zaman fırtına ve yağmurun dindiği anlarda, Kuşadası semalarında güneşin görünmesi de ilginç görüntülere yol açtı. Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kuşadası Körfezi’nin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde kalacağını, yağmur ve fırtınanın etkisini yarın da sürdüreceğini belirtilerek, sıcaklıkların mevsim normalleri altında seyredeceği kaydedildi ve olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Kaynak: iha