Konu Amerika’nın “yeniden” keşfi meselesi.

Aman dikkat edin, bu zat çok büyük oynuyor.

Aziz Nesin ile yarışıyor. O cesareti var.

Hayır, cahil cesareti demeyin. Kimsenin, şeytanın bile aklına gelmeyen şeyler yaratıyor ve dünya onu konuşuyor.

İyi ya da kötü, konuşuyorlar ya, ona bakın siz.

Aziz Nesin düşündürür ve güldürürdü.

Bunun bir eksiği var, sadece güldürüyor. Dünyayı üstümüze güldürüyor.

Olsun ileride, bir zaman sonra bakarsınız düşündürmeye de başlar.

Yine iyi, “Amerikayı bizimkiler keşfetti. İzin versinler Küba’ya hemen bir cami yapalım” dedi ve orada durdu. Şimdilik.

Şunu da diyebilirdi: 20 Temmuz 1969’da Ay'a ilk ayak basan Neil Armstrong’un asıl adı Nail Armısakoğlu’dur. Sarmısaktan gelir. Kastamonu Taşköprü’lü hafız Recep Efendi’nin torunudur. İslamofobi lobisi adını ve dinini saklamıştır.

Ya da şöyle diyebilirdi:

“Uzay’da 10 yıldır yol alan Rosetta mekiği geçen hafta dünyadan 500 milyon km. uzaktaki Kuyruklu Yıldız’a indi. Bu projenin sahibini Avrupa Uzay Ajansı (ESA) diye yutturdular.

Bu doğru değil. Saptırmadır, montajdır, dublajdır.

Bu projenin arkasındaki düşünce İslam’ın içinde, muhtevasında vardır. Kur’an’da zikredilir ki, yerin, göğün, yıldızların (ki, Kuyruklu Yıldız da buna dahildir) kainatın sahibi yaratandır. Son din de islamiyettir. AKP de islamiyete inananların partisidir. Bu zafer islamiyetin, dolayısıyla AKP’nin zaferidir.

Ayrıca, şunu da belirteyim ki, Kuyruklu Yıldız’a giden Rosetta uzay aracının bu yolunu gidiş-dönüşlü çift yol yapacağız. Bu büyük projeyi 2028’in sonunda, seçimlerden önce bitirip törenle hizmete açacağız. Biz büyük projelerle konuşuyoruz. İş yapıyoruz, iş.”

Kimsenin aklına gelmeyen şeyler söylüyor, dedim ya gerçekten çok yaratıcı. Zamanı geldiğinde şunu da söylerse şaşırmayacağız:

“Telefonu aslında müslümanlar icad etmiş ama üzerine batılılar konmuştur. Telefonu keşfeden Alexander Graham Bell diye yazarlar. Bunu da saptırmışlardır.Gerçekte telefonu icad eden Ali İkram Balcı adlı, 7 kere hatim indiren Hacı Tayyip El Suud’un oğludur. Çocukluğunda uzun iplerin ucuna kibrit kutularını monte edip konuşma denemeleri yapmıştır.”

İnanıyorum ki,Türkiye’yi AB’ne almayan batılılara günü geldiğinde şu dersi verecektir:

“Eyy batılı kendini beğenmişler. Her şeyi saptırmayı sizler iyi bilirsiniz. Mertseniz, delikanlıysanız, gelin doğruları konuşalım, var mısınız? 

Çağımıza damgasını vuran bilgisayarı icad eden kişiyi kendi hanenize yazıyorsunuz. Açın Google bakın ne yazıyor? Deniliyor ki; Bilgisayarı 1971'de icad eden kişi, John Atanasov’dur.1903’de ABD’de dünyaya geldi. Babası ABD’ye göç etmiş bir bulgar, annesi ise Amerikalıdır. Google nasıl olsa sizin vesayetinizde. Niye devamını yazmıyorsunuz? İşinize gelmez değil mi? Devamını ve aslını ben anlatayım da öğrenin. Bu adamın babası için ne deniliyor? Bulgaristan’dan göç etmiş. Eee bu ne demek? Bulgaristan eski Osmanlı toprağı değil mi? Orada eskiden benim ceddim at koşturmuyor muydu? O topraklar Osmanlı, İslam toprağı değil mi?

Bu icadı yapan adamın göç eden babası El Basur el Zihni Sinir’dir. Bilgiisayar’ı icad eden John Atanasov’un gerçek adı, Can Atanısev’dir. Bulgarlar Türkçe isimleri yasaklayınca, adı o şekle dönüşmüştür.”

Sen neymişsin be abi?

ABD’nin keşfiyle başladın, Küba’ya Camiden çıktın.

Daha kimbilir beyninde, heybende daha ne cevherler, daha ne sırlar var?

Dünyayı güldürdün, Allah seni de güldürsün.

Güldür, güldür,gülmek iyidir. Mala, davara zararı yok da, dünya fazla mı dalga geçiyor bizimle ne? Ya da sizinle.

İspanya’nın El Pais gazetesi, “Erdoğan gerçeklerden uzak bir lider. Bu söyledikleri masaldan ibaret uydurma şeyler” diyor.

Niye böyle saldırıyor? Tabii ki kıskançlıktan.

Arjantin’de yayınlanan El Clarin gazetesi de, “Türk cumhurbaşkanı tartışmalı, çelişkili açıklamalarıyla ünlü bir kişi” diye, aklısıra maytap geçiyor. O da kıskançlıktan.”Bir dikili eserini göster” deseniz, tek laf edemezler.

Siyaset yapıyorlar. O zaman cübbelerini çıkarıp karşınıza çıksınlar ya. Arkalarında yüzde kaç oy var böyle yazıyorlar, onu söylesinler.

Ama ne güzel yanıt verdiniz dün bunlara:

“Bunlar ecdadımın gemileri karada yürüttüğüne de inanmıyor .”

Dünya gülüyor, Türkiye alay konusu, rezil oluyor.

Aziz Nesin nerdesin?

Tahtınıza tırmanan biri var.