Bence anılan ve kutlanan günlerin hepsi hoş ve güzeldir. Bu günleri yeter ki, duygu dolu hatıralarla yaşatmak lazımdır. Hayata bakış açısı bakımından insanı bir gün bile olsa, gözyaşları içersinde hem hislendirir ve hem de duygulandırır. (Anneler Babalar, sevgililer, doğum V.S. günler gibi.) Yeter ki can sağlığı olsun, hayat güneş ve ay gibi parlaklıklar için de geçsin. 42 yaşında babamın kucağına oturmak nasip oldu. BABAMLA kısa bir beraberlik geçirmeme rağmen iki evladım olduktan sonra kısa geçen günlerimin tadını arıyor ve beraber olmadığımız günlerime acıyor, üzülüyorum.  Onunla olmanın özlemini çekiyorum. Böyle günlerin bir gün dahi anılıp kutlanması, hele hele şu zamanlar da bir gün bile hatırlanmak, bir insanın yüreğine mutluluk kıvılcımları verir. Mutluluk kıvılcımları çoğalır ve başka yüreklere mutluluk ateşi olarak geri döner. Bu mutluluk hasreti baba sevgisinden mahrum soğuktan üşüyen yürekleri ısıtmaya yeter. Bir sevgi, mutluluk çemberi oluşur.  O çember gelir, çocuklarımızla birlikte birileri için çarpan kalpleri bir noktada buluşturur ve bu çember bir gün gelir aileyi, torunları, evlatları beni de içine alıverir. Babasız ve baba sevgisinden yıllarca mahrum kalan biri olarak düşünüyorum. Ki! herkesin böyle günlerde yürekleri mutluluk ateşi ve baba sevgisi ile dolsun. Sevgi çemberi 2020 yılı babalar gününde de olsun. Bir babanın ya da bir annenin evlatları için yapamayacağı, göğüs veremeyeceği düşünülemez. 55 senedir eşimle hayat arkadaşı, dost olarak mutlu bir beraberlik geçirdik ve hayatı paylaşmaya devam ediyoruz. İki evladıma babalık, zamanı geldiğinde arkadaş ve ağabey gibi davrandım. Her ikisi de sevip anlaştıklarıyla evlendiler. Gelinimi, kayın peder olarak değil, gelin kızım olarak sevmeye devam ediyorum. Bir çocuğun dünyaya gelmesinde katkıda bulunmak babalık değildir. 

Babalık; Emek vermektir, sorumluluk almaktır, çocuğunu ne pahasına olursa olsun koruyup kollamak, güvenlik ve huzuru kucak sunmaktadır. 

Babalık; endişe etmektir, merak etmektir, umut ederek, daima çocuğunun arkasında durmaktır. 

Babalık; Verdiği mücadele ile gösterdiği cesaretli direnç ile; eldekiyle mutlu olabilmeyi, hoş görmeyi sevmeyi ve kendine güveni çocuğuna modelleyen kişi olmaktır. Baba olunur ama babalık emek ister. 

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN AMA! ÇOCUKLAR BABALAR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜRLER;

6   YAŞINDA   :   Babam her şeyi bilir.

10 YAŞINDA   :   Babam çok şey biliyor.

15 YAŞINDA   :   Babam kadar bende biliyorum.

20 YAŞINDA   :   Şu muhakkak ki babamın öyle pek fazla bildiği bir şey yok.

30 YAŞINDA   :   Bir kere de babamın fikrini sorsam fena olmayacak.

40 YAŞINDA   :   Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor.

50 YAŞINDA   :   Babam her şeyi biliyor.

60 YAŞINDA   :   Ah Babam hayatta olsaydı da kendisine danışabilseydim. 


Babalık zor ve mesuliyetli bir iştir. Tüm Babaların Babalar Günü Kutlu Olsun.