12 aydan fazla Bağ-Kur borcu olanlar dikkat! Ay sonunda borç silinecek, hizmet Dondurulacak. Vakit kaybetmeden başvurunuzu yapın, süreyi sakın kaçırmayın1.3 milyon Bağ-Kur’luya prim borcundan kurtulma imkânı veren düzenleme için süreç işliyor. 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle 12 ay ve daha fazla prim borcu olan Bağ-Kur’lular,31 Temmuz’a kadar bu sürelere ilişkin ödeme yapmazlarsa otomatik olarak borçları silinecek, hizmetleri dondurulacak. Bu sayede prim borçluları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanına da kavuşacak. Ayrıca prim borcu olduğu için emekli olamayanlar muradına erecek. Uygulamadan yararlanan Bağ- Kur ‘lular, ileride ihtiyacı olursa durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamını ödeme yaparak ihya edebilecek. Ancak borcunu hemen sildirmek isteyen Bağ-Kur’lular, bu tarihi beklemeden hemen dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurabiliyor. Ayrıca borçlu olunan dönemin hizmet süresini dondurmak istemeyenlerin ya da bir kısmına ihtiyacı olanların 31 Temmuz’a kadar en yakın SGK müdürlüğüne gidip ödeme yapması gerekiyor.
Emeklilik Kolaylığı;
Uzmanlar, emekli olabilmek için dondurulacak Bağ-Kur sürelerinden bir kısmına ihtiyacı olanlara, 31 Temmuz’a kadar ihtiyacı olan kadarını ödemesini öneriyor ve şu örneği veriyor: “Mesela 15 yıllık Bağ-Kur borcu olan birisinin emekli olmak için 5 yıla ihtiyacı var ise 31 Temmuz’a kadar bu 5 yıla karşılık geleni ödesin. Zira sonrasında sildirilen süreleri canlandırma işlemi yapmak isterse, hepsini canlandırmak zorunda.”BORÇ sildirip hizmeti dondurma düzenlemesinden, daha önce yapılandırma yasaları kapsamında taksitlendirme yapanlar da yararlanabilecek. Bu vatandaşlar, taksitleri ödemeye başlamış olsalar da 31 Temmuz’a kadar SGK müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak uygulamadan faydalanabilecek. Böylece artık taksit ödemeyecekler ama sildirdikleri borca karşılık gelen hizmetleri de dondurulacak. İleri de isterlerse bu süreleri yeniden canlandırabilecekler.
Genel sağlık sigortasında, borç sildirme 
Genel sağlık sigortası, 01.01.2012 tarihi itibarı ile yürürlüğe girmiştir. Devlet hastaneleri, eczaneler, sağlık ocakları gibi birçok sağlık kuruluşlarından hizmet almayı sağlar. Belirli kişilerin tüm sağlık hizmetlerini ücretsiz karşılarken, bazı kişilerin de sağlık hizmetlerini prim ödemek sureti ile sağlar.  Hiçbir sağlık güvencesi olmayan, 18 yaşını geçmiş herkesi kapsar ve şartlara göre zorunludur. Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan milyonlarca kişi bu borçlarından kurtulabilir. Gelir testi yaptırmayanlara, yasa gereği en yüksek basamaktan borç tahakkuk ettirilmiş, Milyonlarca parayı bulan bu borç Sağlık kuruluşlarına vatandaşın işi düşünce ortaya çıkıyor. Gelir testine girmediği için borç yüküyle karşı karşıya kalanların 31 Mart 2015 Salı günü mesai bitimine kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi için başvurması gerekiyordu, Ama 31 Mart 2015 tarihinde yayınlanan bir tebliğ ile Bakanlık bu gelir testi yaptırmayı 6 ay uzattı, 30 Eylül 2015 oldu. Teste göre borç silinecek ya da azalacak. 
GSS Borcun tamamının silinmesi mümkün;
Test sonucunda, aile içinde kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3’te 1’inden (400 liradan) az olanların borcu silinecek. Bu şekilde borcu silinenler sağlıktan da yararlanmaya başlayacak. Eğer gelir bu rakamın üzerindeyse, gelir oranında belirlenecek prim geçmişe yönelik olarak yeniden hesaplanacak. Böylece en yüksek limitten çıkarılan borçtan kurtulmak mümkün olacak. Hesaplanan daha düşük miktardaki borç da taksitle ödenebilecek düşük veya duruma göre hiç borç olmayacaktı. Şimdi geliri arttı, durumu düzeldi bu sefer yüksek basamaktan prim ödemeye başlayacak, geriye doğru düşünüldüğünde ortaya bir mağduriyet te çıkabilmektedir.