Balıkesir'de, sosyal sorumluluk projeleri yapmak ve insanlara faydalı olmak amacıyla oluşturulan 'Şarkın Gençliği' ilk projesini açıkladı. İlk olarak 5 farklı şehirden hiç kütüphanesi olmayan veya kütüphanesi yetersiz olan 10 okul seçilerek, "Şarkın Çocukları Okuyor" adıyla kitap kampanyası başlattı.
AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları “Şarkın Çocukları Okuyor “ kampanyasına şehrimizin işlek yerlerinden TUİK önünde açtığı stant ile destek verdi. Yapılan çalışma’da standı ziyaret eden vatandaşlar tarafından proje takdirle karşılandı. AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Ali Yılmaz “Doğu bölgelerimizdeki okullarda zor şartlarda eğitimini sürdüren kardeşlerimiz için kitap ihtiyacından bahsedildiğinde bizde yardımcı olmak için hemen kollarımızı sıvadık, vakit kaybetmeden komisyon üyelerimizle toplantı yaparak neler yapabileceğimiz üzerinde konuştuk. İlk olarak kampanyayla ilgili afiş hazırlatıp şehrimizin çeşitleri yerlerine, özel halk otobüslerine ve okullara astık. Afişlere iletişim numaralarımızı ekleyerek duyarlı vatandaşlarımızın bize ulaşmalarını sağladık. Bu sayede kampanyadan haberdar olan çoğu kişi bizi arayarak destek olmak istediğini söyledi. Yardım kampanyası 30 Nisan’a kadar devam edecek. Halkımızın ilgisinden oldukça memnunuz" dedi.
Kitap kampanyasında toplanan kitapların Şanlıurfa Yakup Kalfa İlkokulu, Siirt Süleymaniye İlkokulu, Ertuğrul Gazi İlkokulu, Selçuk İmam Hatip Ortaokulu, Eruh Atatürk İlkokulu, Muş Ekindüzü Köyü İlkokulu, Elazığ Üçevler Köyü İlkokulu, Mehmet Mihri Akıncı Ortaokulu, Bingöl İsmet Paşa Ortaokulu, Su Düğünü Ortaokulu ve ihtiyaç duyulan diğer okullara gönderileceği bildirildi.
Kaynak: iha