Gaziantep'te 2012 yılında bıçaklanarak öldürülen Doktor Ersin Arslan, ölüm yıl dönümünde Bandırma ilçesinde anıldı.
Balıkesir Tabip Odası tarafından Bandırma Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen programda, Dr. Ersin Arslan için saygı duruşunda bulunuldu. Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Şahin Cılız, TBMM raporunda da yer alan bir talepleri olduğunu ifade ederek, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azaltmaya katkısı olacak bir kanuni düzenleme gerekiyor. Bu konudaki taleplerimizi Sağlık Bakanlığı'na TBMM'de bulunan sağlık personeli milletvekillerine ve mecliste grubu bulunan siyasi partilere ilettik. Ancak son çıkan torba yasa içerisinde gidilen düzenlemede sağlık çalışanlarına dayak atanlar ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor" dedi.
Gaziantep'te öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm tarihi olan 17 Nisan tarihihin bütün dünya için önemli bir gün olduğunu savunan Cılız, bu tarihin tüm dünyada sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme günü olarak ilan edilmesi gerektiğini belirterek, "Bunun gerçekleşmesi için dünya sağlık asamblesinde karar alınması gerekiyor. Bunun için de Sağlık Bakanlığı tarafından dünya sağlık asamblesine başvuruda bulunulması gerekiyor" dedi.
Hastane bahçesinde yapılan basın açıklamasının ardından çalışanlar tekrar görevlerinin başına geçerek hasta kabulüne başladı.
Kaynak: iha