Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz başkanlığında 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan sınavla ilgili yapılan toplantı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İl Müdürü Yusuf Cengiz, önümüzdeki hafta yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında özellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgeye uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Müdür Cengiz, "Birinci dönem yaptığımız sınav organizasyonumuz sorunsuz bir şekilde ilerledi. Bu dönem de aynı olumlu sonuçları almak istiyoruz. Öğretmenlerle yapacağınız bilgilendirme toplantılarında genelgedeki ayrıntıları onlarla paylaşınız. Çünkü, işin ucunda çocuklarımız var. Ve tüm emeklerimiz onlar için. Onların bu sınavdan daha kaliteli bir fayda sağlamaları için sorumlu davranmak zorundayız" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarının sonuçlarına bakıldığında olumlu 'dönütler' aldıklarını, özellikle öğretmenlerin bu sınav uygulamasından memnun olduklarını söyledi. Yusuf Cegniz, “Biz bir takımız. Hep birlikte bir sorumluluk taşıyoruz. Önemli olan görevimizi en iyi şekilde yapmak ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmek. Balıkesir ili olarak ilk sınavda sorun yaşamayan birkaç ilden biriydik. Bu dönemde sıfır hata ile ve olumsuz bir duruma mahal vermeden başarılı bir şekilde sınavımızı gerçekleştireceğiz" dedi.
Başarılı bir sınaav geçirilmesi temennilerinin dile getirildiği toplantıda, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili öncesinde ve sonrasında alınacak önlemlerin ve yapılacak çalışmaların değerlendirildiği kaydedildi.
Kaynak: iha