AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Arıt ve çevre köylerinde devam eden Köydes projesi ve İl Özel İdaresi yatırımlarını yerinde inceledi.
Milletvekili Yılmaz Tunç beraberindeki İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte, Arıt ve çevre köylerinde gerçekleştirilen Köydes projesi ve il özel idaresi tarafından yapılmakta olan kilit parke düzenlemelerini yerinde inceledi. Milletvekili Tunç, Arıt’ın nüfusunun 2 binin altında olması nedeniyle Belediyenin kapandığını ancak bu durumun Arıt ve çevre köylerine yapılacak hizmetleri olumsuz etkilemeyeceğini, İl Özel İdaresi aracılığı ile daha büyük önem vererek gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, Arıt merkezde devam eden çalışmaların ardından yapım çalışmaları yoğun bir şekilde devam eden Bartın-Arıt-Aydınlar karayolunda da incelemelerde bulunarak, şantiyede çalışan teknik personel ve işçilere kolaylıklar diledi.
Arıt ve çevre köyleri için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, Bartın-Arıt-Aydınlar karayolu çalışmalarının yanısıra, Arıt Kanalizasyon çalışmalarını, İçme suyu projelerini hayata geçirdiklerini, Atıksu arıtma projesini programa aldıklarını, Arıt'ın merkezde üst yapı çalışmaları olarak cadde ve sokak düzenlemelerini yaptıklarını, Aile Sağlığı Merkezi İnşaatını tamamladıklarını söyledi. Milletvekili Tunç, Arıt yolunun tamamlanması ile birlikte Arıt ve Çevre köylerinin en önemli probleminin çözülmüş olacağını ve bölgenin Milli Park içerisinde kalması nedeniyle turizmde de hareketlilik kazanacağını söyledi.
Kaynak: iha