Kasım 1 seçiminin tek galibi sayın Cumhurbaşkanı gücünün doruğa ulaştığı dönemde tek bir arzusu var. Ülkenin   sistemini  dönüştürerek başkanlık sistemini getirmek istiyor. Bunu da 6 ay içinde gerçekleştirmek için yoğun bir çaba gösteriyor.Sayın Cumhurbaşkanı ulaştığı gücün zaman içinde eriyeceğinin farkında olmalı ki ,kısa zaman içinde arzusunun olması için engel olabilecek her kurum ve siyasi oluşumu ya ikna,yada sindirmeye çalışıyor.Basının büyük bölümünü arkasına almışken hedefine ulaşmak istiyor.Mecliste iktidar partisi milletvekillerinin ve başbakanın da açıktan kendisine karşı  çıkamadıkları kısa dönemi değerlendirmek istemektedir. Kurulan Anayasa komisyonu ile hedefe ulaşmasının zor olduğunu anlayan sayın Cumhurbaşkanı bir yolunu bulup halk oylaması ile arzusunu yerine getirmek istiyor.Bunu da Muhtarlar ve Kaymakamlar toplantıları ile ortaya koyuyor.
         Ülkenin gerçeği ortada halkın yüzde ellisi halk oylamasında sayın Cumhurbaşkanının arzusu tarafında yer alacağıdır.Muhalefet partilerinin ortaya koyduğu tavır netleşmiş görünmüyor.Hem Anayasa komisyonunda yer alıyorlar,hem de Anayasa değişikliklerine karşı çıkıyorlar.Kendi aralarında uzlaşma sağlayamıyor,ayrışma doruk noktasında görünüyor.Sayın Cumhurbaşkanı bu ortamdan da yararlanmak istiyor.
         Sayın Cumhurbaşkanının başkanlık arzusunu ancak Ak Parti içinden çıkacak muhalefet engelleyebilir.Meclis içinde ve meclis dışında böyle bir muhalefet Ak Parti tabanında güveni sarsar başkanlığın yolunu kesmeyi başarır.
         Sayın  Arınç'ın açıklamalarını başkanlığa karşı çıkış olarak anlamak ve yorumlamak doğru olanıdır.Partiyi kuran ve bu günlere taşıyan Arınç'tan iktidarı bölerek ,parçalayarak iktidardan düşürmesini sağlayacağı yorumlarını yapan muhalefet isteyerek yada istemeyerek başkanlık sisteminin başarıya ulaşmasına yardım eden hizmet etmiş olurlar. Arınç parti içinde ihanetle suçlanarak var olan gücü de engellenir.İktidarı düşürmek muhalefetin işidir.Başka yerlere umut bağlamak muhalefete hiç yakışmayan davranıştır.Acizliğidir.
         Evet sayın Arınç ve diğer Ak Partililer yürüttükleri siyasete sahip çıkarak başkanlık sistemine karşı duruş ortaya koymuşlardır.Bu önemli duruş Ak Pati tabanında destek de bulmuştur.Gün geçtikçe de destek artacaktır.Sayın Cumhur başkanının başkanlık arzusu Ak Parti tabanında oluşacak karşı duruşla önleneceği ülke gerçeğidir.Bu gerçeği görüp kendilerinin yarattığı lidere karşı duruş sergileyen sayın Arınç ve arkadaşlarının mücadelesini destekleyen her yurttaş yaşananları en doğru anlayandır.Ortada Ak Parti meselesi yoktur.Ortada olan tek adam olma yolunda başkanlık arzusu ile yanıp tutuşan sayın Cumhurbaşkanının istek ve arzuları vardır.Bütün yurttaşların partiler üstü birleşerek ortaya koyacakları güç birliğinin başkanlığa geçit vermeyeceği gün gibi ortadayken ,parti hesapları yapanların halkı temsil etmedikleri de yaşananlarla görünecektir.Parlamenter sistem korunmadan ,parti hesapları yapılamaz olduğunu siyasetle uğraşan her yurttaş bilir.Bilmelidir.