Orduspor, Adanaspor maçına oldukça tutuk başladı. İlk iki dakikayı görünce bu maç bizim için çok zor geçecek dedim içimden. Taraftarının da desteğiyle baskılı başlayan Adanaspor karşısında Alişan’ın zamanlamaları ve kurtarışları Adanaspor’un öne geçmesini engelledi ve daha sonrasında Orduspor’un oyunu dengelemesini sağladı.

 Burada Alişan için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Geçtiğimiz sezon kendisini çok eleştirmiş ve kalede güven vermediğini söylemiştim. Bu sezon kilolarından arınmış daha fit ve formda bir Alişan var antrenmanlarda. Geçtiğimiz yıl da 19 maça sakat çıktığını unutmamak gerekir. Kasığındaki sakatlık nihayet bu sezon sona ermiş. Adana maçındaki çıkışları ve kurtarışlarıyla bu sezon farklı olacağının sinyallerini verdi. Yediği ilk golde sol koluna darbe almış olsa da, o topu yumruklayarak uzaklaştırmaya çalışsa kendisi için hatasız bir maç olacaktı.

Defansif anlamda oldukça sıkıntı yaşadık rakip 10 kişi olmasına rağmen. Volkan birkaç hata yaptı ama bunlar gollük hatalar olmadı neyse ki. Hüsamettin ise sol tarafta maalesef istediğimiz verimi veremedi. Hüsamettin bu şehrin çocuğu. İçimizden biri. Ona daha fazla sahip çıkıp,destek olmak gerekir. Yalnız Hüsamettin’in de kafasını bir an önce toparlaması lazım. Artık Orduspor’da oynuyor ve yıllardır profesyonel futbolun içinde. Biraz daha girişken ve kendine güvenli oynaması lazım. Ferhat Öztorun gibi birinin yerini doldurmak da onun için büyük sorumluluk.

Maçın kabaca bir analizini yaptığımızda 2-0’lık skor yakalanınca takımda yine Türk Futbolu klasiği rehavet ortaya çıktı. Umut’un da oyundan alınması,Ali’nin yerine dahil olması ile orta sahada defansif yönde biraz oyundan koptuk diyebilirim. Maç 2-2 olunca takım uyandı ve Emrullah’ın füzesi ile öne geçmesi,ardından da Alişan’ın müthiş kurtarışı ile bu maçı vermeyeceğim mesajı vermesi ile Adanaspor oyundan ümidini kesti. Perdeyi ise oyuna girdikten sonra çok fazla ortalarda gözükmeyen Serdar Deniz yaklaşık 70 metre top sürerek attığı enfes golle kapattı.

4-2’lik skor çok iyi.Üstelik deplasmanda ve her ne kadar ilk iki hafta puan alamasa bile çok kaliteli bir rakibe karşı. Yalnız burada görmemiz gereken eksikliklerde var. Gollerine devam etse de Ziya’daki son vuruşlar ve son paslardaki eksiklik göze çarpıyor. Bunun üzerinde çalışması lazım. Ne kadar iyi niyetli olduğunu bilsem de Emre Aygün’ün maalesef form yakaladığını söyleyemiyorum. Bu form ve oyun yapısıyla Emre kadroda kendine ne kadar yer bulacak merak ediyorum. Kadronun alternatifli  olması ise bu tür durumlarda içimizi rahatlatıyor. Daha çok dinlenme şansı bulan oyuncuların çok daha formda olacağını tahmin ediyorum. Bu nedenle 30’a yakın oyuncusu olan Orduspor’un, tüm futbolculardan faydalanacağını düşünüyorum zaman içerisinde.

Kriz sonrası çıktığımız ilk lig maçında ve bizim için gerçek başlangıç olan bu maçta 3 puanla dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi sırada Antalyaspor ile zorlu bir mücadele olacak. Umarım taraftarlarımız karakterli olduklarını defalarca kanıtlayan oyuncu topluluğunu yalnız bırakmazlar.