Batman Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü, Kuyubaşı afet konutlarının kredi geri ödemelerinin başladığını duyurdu.
AFAD’tan yapılan açıklamada, afetzedeler için yaptırılan afet konutlarının kredi geri ödemelerinin başladığı belirtildi. Açıklamada, "2006 yılında İlimiz genelinde etkili olan aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi sonucu ağır derecede hasar gören ve nakli yapılan konutlardan dolayı hak sahibi afetzedeler için İlimiz merkez Kuyubaşı köyünde AFAD tarafından TOKİ’ye yaptırılan afet konutlarının kredi geri ödemeleri başlamıştır. Hak sahibi olan afetzedelerin borçlarını ödemek için, Kültür Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No: 285’te bulunan Halk Bankası Merkez Şubesine başvurmaları gerekmektedir" denildi.
Taksitlerin her yılın Kasım ayı sonuna kadar ödenmesinin gerektiği vurgulanan açıklamada, "İlgili kanuna göre, söz konusu konut bedellerinin, 18 yılda ve eşit taksitler halinde, başkaca bir ihtara gerek kalmaksızın her yılın Kasım ayı sonuna kadar ilgili banka şubesine ödemeleri gerekmektedir. Vade tarihinde ödenmeyen taksitlere/taksit bakiyesine, vade tarihinden ödeme tarihine kadar her geçen gün için yıllık yüzde 5 gecikme faizi uygulanacağı, birbirini izleyen en az 3 taksidin ödememesi halinde Banka borcun tamamını bir hafta içinde ödenmesini talep edebilecektir. Ayrıca hak sahibi iki taksitten az olmamak üzere vadesinden önce ödeme yaparak borcunu defaten kapatmak istemesi halinde mevcut borç üzerinden yüzde 20 indirim yapılacağı ilanen duyurulur" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: iha