İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı;
23 Nisan’ın, hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması hasebiyle demokrasi bayramı, hem de milletimiz açısından böyle büyük bir olayın tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesiyle çocuk bayramı olarak kutlanması milletimiz ve dünya açısından büyük önem taşır. Çünkü dünyada bu iki özelliği birden barındıran başka bir festival, bayram veya şenlik yoktur.
Çocuklar, insanlığın ortak umudu ve geleceğidir. Çocuklara yaşadıkları çağın gerektirdiği tüm imkânların sunulması geleceğimizi garanti altına almak için yapılan en iyi yatırımdır. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Peygamber efendimizde bir hadisi şeriflerinde: “Hiç bir ana-baba evlâdına iyi bir eğitimden ve iyi bir ahlâktan daha değerli miras bırakamaz.” buyurmuştur.
23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi her çağda büyük önem arz eden değerlerin, içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin kaynaşmasına olanak sunan bir bayramdır.
Bu düşüncelerle, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle dünyamızın neşe kaynağı olan çocuklarımız ile tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyor, yüce rabbimizden, bu anlamlı günün tüm dünyada sevgiyi ve kardeşliği pekiştirmesini niyaz ediyorum.
Kaynak: iha