Kaleardı 75. Yıl ilk ve ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlu doğum programı büyük beğeni topladı.
Öğrencilerin topluca okuduğu salâvat-ı şerife ile başlayan program; kuran tilaveti, video gösterimi, ilahiler, tiyatro sunumu, şiirler ile devam etti ve ödül töreniyle son buldu. Özellikle birinci sınıf öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği ilahiler dinleyen veli ve öğrenciler de duygusal anlar yaşattı.
Programda ayrıca Türkiye genelinde yürütülen -herkes onu okuyor- adlı siyer yarışmasında ilimiz genelinde dereceye giren ilk üç öğrenci okul müdürü tarafından ödüllendirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mikail yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:
"İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden, yüce Peygambere selam olsun. Bizler: İyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. O bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan islamı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içersinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerini sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslamı anlatan sevgili Peygamberimiz (s.a.v) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir. Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek , O’nun rahmet ve müjdesine koşmamak , bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür. Çünkü rahmetin adıdır O. Müjdenin adıdır O. Merhametin adıdır O. Kardeşliğin adıdır O. Yüce Mevla’mız :’’Hiç şüphesiz büyük bir ahlak üzerindesin sen buyurduğu gerçek ahlakın şerefli göstergesi yalnız O’dur. Dünyayı iman ve Kur’an nuruyla aydınlatan, insanın insana kul, köle olmasını önleyen, insanı hürriyete, adalete, eşitliğe, huzur ve saadete kavuşturan Peygamberimiz (s.a.v)in örnek ahlakını çok iyi araştırmalı, 21 yüzyılın yozlaşmış, kendinden geçmiş adeta ölmek üzere olan duyarsız ruhlarına aşılamalıyız."
Kaynak: iha