Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çercevesinde ‘Hz. Peygamber, Din Ve Samimiyet’ adlı konferans düzenlendi. Şair Zihni Kültür merkezi’ndeki konferansa Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İl Müftüsü Kemalettin Aksoy’un selamlama konuşmasından sonra Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nasrullah Hacımüftüoğlu samimiyet, ihlas, sıdk, sadakat, vefa ve bu kavramların zıddı davranışlar içeren olan riya, müdahene, münafıklık gibi kavramlar hakkında genel bilgi vererek konuşmasına başlayan Prof.Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, "İhlasın en güzel örneğini Hz. Peygamberdir. Hz. Peygamber çok muhlis bir şekilde, samimi bir şekilde tebliğ ettiği dinin mensubu idi. Bazıları din sistemi kurar fakat o sistemin samimisi olmaz. Hz. Peygamber Kur’an-ı hayatına tatbik eden ilk şahsiyettir.
Hanımına sorulmuş: ‘Peygamberin ahlakından söz eder misiniz? Demiş ki: ‘Kur-an-ı Kerim’i okuyun baştan sona kadar.’ O halisti, muhlisti. Peki, ashab-ı kiram nasıldı? Ashab-ı kiramın da çok samimi bir şekilde salabet-i diniyesi hasıl olmuştu. Kafirlerin ve müşriklerin baskılarına zerre kadar aldırmayan bir birinci nesil, bir altın halka teşekkül etmişti. Mesela Ammar bin Yasir’i düşünün, babasını düşünün, o ailenin maruz kaldığını eza ve cefayı düşünün. Kim tahammül edebilir? Zerre kadar inançlarından taviz vermiyorlar. Hubeyb yine bir köledir. Bunu kızgın çölde yatırır, ellerini ayaklarını bağlar eza ve cefa ederlerken efendisi müşrik diyor ki ‘ Hubeyb, sana bir şey söyleyecem. ‘İnandığın Muhammed benin yerimde olsaydı keşke’ der misin? Keşke o benim yerimde olsa da şu cezayı o yese dersen seni serbest bırakacam dediğinde. ‘ Behey müşrik, haşa O’nun bir kılını bile ben buraya reva görmem. Ben ölürsem onun yolunda ne gam ki? İşte bu bir salabettir. Bu din o samimiyet sayesinde Mekke’nin o susuz vadisinden çıkmış bugün de Bayburt’un bu güzel Çoruh’unun kenarında kutlanıyor. Bu samimiyet, ihlas olmasaydı, ashabın bu samimiyeti, baştaki neslin bu samimiyeti olmasaydı, bu din bu seviyeye gelmezdi. Samimi Müslümanlar sayesinde din bu güne kadar gelmiş. Yine bizim milletimizi samimi bir şekilde bu dine sarılmıştır ki elhamdülillah hiç şikâyetçi değilim, elbette ki bazı eksikliklerimiz olacak. Gelişmeler gayet çok güzel, daha da güzel olacak inşallah. Ben Bayburt’u çok iyi bilirim. Bayburt dini için ölüme hazırdır."dedi.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen mektup ve şiir yarışmasında dereceye giren;
Ortaokullar arası Peygamber Efendimize mektup yazma yarışmasında;
1.olan Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hayriye Medine Köse’ye Valimiz Seayın Mükerrem Ünlüer,
2.olan Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu Zeynep Sıla Çalışkan ve 3.olan Maden Ortaokulu öğrencisi Zeynep Aydır ödülü Belediye Eski Başkanı Hacı Ali Polat tarafından verildi.
Liseler arası şiir okuma yarışmasında,
Birinci olan Bayburt Anadolu Lisesi öğrencisi Hicret Öksüz’e İl Emniyet müdürü İsa Bülent Kaya, Ikinci olan Bayburt Anadolu Lisesi öğrencisi Serdar Uçar ve üçüncü olan Bayburt İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adem Zengin’e ödülleri Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından verildi.
Konferansa katkılarından dolayı Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof.Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’na, Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer ve Müftü Kemalettin Aksoy tarafından 8 yılda hazırlanmış henüz satışa yeni sunulan 7 ciltlik Hadislerle İslam kitabı takdim edildi.
Kutlu Doğum aşının dağıtılmasıyla etkinlik sona erdi.
Kaynak: iha