Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Rektör Prof. Dr. Coşkun mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, aziz milletimizin tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olan, devletimizin temellerinin atıldığı, ulusal egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu günün 94. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünün en somut örneği, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’, milli egemenliğin genç hafızalarda daima diri tutulması, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılması, dolayısıyla dünya barışına hizmet etmesi açısından da oldukça önem arz etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığın kazanılmasında emeği geçen bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.”
Kaynak: iha