Yarın Ramazan bayramı, Ulusal ve dinsel bayramlarla yerel şenlik günleri değerlerimizi anmak, onları yaşatmak, onlara bağlılık, sevgi ve saygımızı açıklamak  ve yarınlara taşımak için bir araya gelerek mutluluk paylaştığımız zaman dilimleridir. Dargınlıkları, kırgınlıklari gidermek, barışı ve dayanışmayı pekiştirmek için en elverişli ortamlardır.
Geleneklerimiz, göreneklerimizle sevinip birlikteliğimizin gücüyle Kıvanç duyduğumuz bayramlar da tartışmayı, çekişmeyi, kavgayı Öteleyip ellerimizi dostça birbirimize uzatır, içtenlikle kucaklaşırsak toplumsal yapımızın görkemi hepimizi gönendirir.
Ne yazık ki daha çok siyasal çalkantıların ve karşıtlıkların yaşandığı Ülkemizde başta TERÖR olmak üzere ayrımcılık, bölücülük, partizanlık olaylar yüreklerimizde yaralar açmakta, Hal bu ki, büyükleri saygı, küçükleri sevgiyle kucaklamayı, yalnızlarla hastalara ve yoksularla  yardın için,güç vermek için koşturmayı,karanlıkta kalanlara aydınlık uzakta kalanlara kavuşma,birliktelik kuranlara mutluluk aramızdan ayrılanlara Tanrı’dan rahmet dilemeyi yinelemek hele hele  bu mübarek aylar da tokun,ac olanın halinden anlayarak güzelliği olması gereken bu bayramlarda dini vecibelerimizi yerine getirerek  huzur içinde hep beraber bir bayram geçirmeliyiz.
Nasrettin hocaya sormuşlar: Hocam ramazan bizden memnun gitti miAcaba? Memnun olmasa her sene on gün önceden gelir miydi demiş?
Bütün Müslüman kardeşlerime! ŞEKER tadın da bir RAMAZAN BAYRAMI GEÇİRMELERİNİ DİLERİM.’’
Türk iyemizin bu günler de buna çok ihtiyacı var.