Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2013-2014 yılı Kur'an kurslarından yaklaşık 2 bin bayanın mezun olması dolayısı ile yıl sonu programı yapıldı.
Bir düğün salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Devamında İlçe Müftüsü Burhan Çakır tarafından açılış konuşması yapıldı. Müftü Çakır, konuşmasında, Kur'an kurslarına katılan bayanlara teşekkür etti. Bundan sonrada her yıl her kursiyerin Kur'an kurslarına 2 kişi getirmelerini isteyerek söz aldı. Öncelikle bugün kursiyerlerin en güzel günü olduğuna inandığını söyleyen ve Peygamberimiz'in (S.A.V) 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' sözünü hatırlatan Müftü Çakır, "Biz ana erkil bir toplumuz. İnanıyoruz ki boşanmaların arttığı, sokakta suç ve suçluların çoğaldığı günümüzde inşallah siz değerli annelerimizin eli ile bu toplum düzelecektir. Özellikle biz sizlerden bu kurslarda öğrendiğiniz bilgileri aileniz ile çocuklarını ile paylaşmanızı istiyoruz. Siz ne kadar paylaşırsanız toplumda o kadar güzel çocuklar yetişecektir. Yaz Kur'an kursları yaklaşıyor, çocuklarımızı bu kurslara gönderelim ve takip edelim. İnşallah bu güzel nesiller sizin arkanızdan Fatiha'lar Yasin-i Şerifler okuyacak" dedi.
Program, Kur'an kursları öğrencileri tarafından çeşitli etkinliklerin sahnelenmesi ve hatip duasının yapılması ile sona erdi.
Kaynak: iha