KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu öğrencisi Hakan Yılmaz, kafe ve restoranlarda sık sorulan "telefonumu nerede şarj edebilirim?" sorusuna çözüm olarak cep telefonu şarj edebilen peçetelik yaptı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık günlük hayatta çok sık kullanılan cep telefonlarının en büyük sorununun şarj olduğunu söyledi.

Özellikle kafe ve restoran gibi alanlarda müşterilerin artık ilk olarak telefon şarjı için priz aradığını belirten Yılmaz, "Müşteri restoran ya da kafeye geldiğinde hemen  'telefonumu nerede şarj edebilirim?' diye soruyor. Kafe ya da restorana gelen müşteri kıyıda köşede olan prizlere cep telefonunu takıyor ve sürekli gözü telefonunda kalıyor. Ben bunu büyük bir sorun olarak gördüm ve şarj eden peçeteliği yaptım" diye konuştu. 

"Şarj Masamda" ismini verdiği bir peçetelik tasarladığını anlatan Yılmaz, "Peçeteliğin içinde şarj dinamosu var. Peçetelikteki dinamoda önceden elektrik depolanıyor. Bu sayede müşteri gün boyu buradaki elektrikten yararlanıyor. Küçük ve taşınır olduğundan çok pratik" dedi.

Türkiye'de böyle bir ürünün araştırmalarına göre olmadığını savunan Yılmaz, "Ürün çevremdekiler tarafından rağbet görüyor. Hem kafe sahibi hem de müşteri için olumlu etkiler yaratıyor" ifadelerini kullandı.

"Şarj Masamda" peçeteliğini kafesinde kullanan Hasret Terzioğlu, önce bir masada denediği peçeteliğin işe yaradığını görünce mekanındaki bütün masalar için sipariş verdiklerini kaydetti.

Kaynak: aa