Bingöl’de 2014 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) değerlendirme toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında gerçekleşti.
Bingöl Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Sarı'nın yanı sıra Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri ile merkez ve ilçelerde görev yapan lise okul müdürleri katıldı. Burada konuşan Sarı, gayelerinin Bingöl’de eğitim camiasına teslim edilen 14 bin lise son öğrencisini, ahlaklı, örf ve adetlere bağlı ve sosyal sorumluluk sahibi olarak yetiştirmek olduğunu belirtti. İnsan unsurunun çok önemli olduğunu vurgulayan Sarı, "İnsanın eğitilmesi ne kadar önemliyse, bir millet ve bir ülke için eğitim o kadar çok önemli. Eğitimde ki çıtayı daha yukarıya taşımak için herkes kendi bölgesi içindeki yöneticiler ve yetkililerle ve hatta velilerle de bir araya gelerek sorunları aşmayı, ayrıca sorulara cevap bulmaya çalışmalıdırlar. Çünkü başarı bizim başarımızdır. Eğitim öğretim için her şeyi yapabilecek olan velilerin bilinçlendirilmesi gerekir. Okullarınızda durum analizleri yaparak öğretmen ve öğrencilerle paylaşmalısınız. İmkansızlıklar olabilir ama bizim görevimiz zoru başarmaktır" dedi.
"AİLELER EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"
Ailelerin Bingöl’de eğitime çok büyük önem verdiğini kaydeden Sarı, "Öğrencilerimiz kabiliyetleri alanında desteklenmelidir. Okul aile işbirliğinin artırılarak okullarımızın belirlenen hedefleri yakalama ve geçme noktasında idareci, öğretmen ve öğrenci açısından azami gayret bekliyoruz. Başarı için öğretmen ve öğrenci motivesi şarttır. Bu nedenle eğitim paydaşlarını gereken ölçüde motive etmeliyiz. Önümüzdeki LYS’de Bingöl olarak Türkiye sıralamasında güzel bir başarıyı yakalayacağımıza inanıyor, gayret ve çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, YGS başarı durumu ve LYS değerlendirilmesi yapıldı.
Kaynak: iha