Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, eski sebze halinde işyerlerinin önünden geçen su kanalını yer altına alarak esnafa rahat bir nefes aldırdı.
İlçede yıllardır işyerlerin önünden geçen ve yaydığı pis kokuyla esnafı rahatsız eden su kanalının borularla yeraltına alınması herkesi sevindirdi. Çalışmalardan bir hayli memnun olduklarını ifade eden esnaflar, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve ekibine teşekkür ettiler. Esnaflardan Şemsettin Eraslan, yıllardır kanaldan geçen pis kokudan rahatsız duyduklarını belirterek, “Ben yıllardır burada esnaflık yapıyorum. İşyerlerimizin önünden geçen kanaldaki pis suyun kokusundan hep rahatsız oluyorduk. Eski belediye başkanlarına bu sıkıntımızı defalarca dile getirmemize rağmen maalesef kimse ilgilenmedi. Yıllardır çektiğimiz sıkıntıyı giderdiği için Belediye Başkanımız Necati Beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Esnaflardan Kasım Rugala ise, başlatılan çalışmaların memnuniyet verici olduğuna değinerek, “Yıllardır kanaldan geçen lağım kokusundan bizleri kurtardığı için başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
Kaynak: iha