Bitlis’in Ahlat İmam Hatip Lisesi tarafından bayanlara yönelik “Kutlu Doğum” programı düzenlendi.
Ahlat Merkez Yatılı Bölge Okulu (YBO) konferans salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu bir konferans verdi.
Müftü Demirel, “Nebiler nebisi, sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed (s.a.v) binlerce salatu selamlar olsun. Allah’ın rahmeti, bereketi, feyzi, fazileti, selamı hepinizin üzerine olsun. Kutlu Doğum Haftanız mübarek olsun. İmam Hatip Lisesi’nin düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası programına bizde müftülük olarak kendi programımızdan ayırmadan aynı heyecan ve şevkle katıldık. Sizlerin de aynı heyecanla iştirak ettiğini görünce mutlu oldum. İmam Hatip Lisesi adına hepinize teşekkür ediyorum. Kutlu Doğum Haftası bizim için önemlidir. Birde İmam Hatip Lisesi denildiği an ortada hiçbir şey yokken hepimiz koşa koşa geliriz. İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz burada hem eğitimlerini görmüş oluyorlar hem de ismi anıldığı vakit bize heyecan veren Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatı öğretilip tanıtılarak, Kur’an-ı Kerim gibi birçok ders bu okulda verildiği için burası bizim için farklı oluyor. Kutlu Doğum Haftası, Peygamber Efendimizi anmak ve anlamaktır. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması ise “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet”tir. Dolayısıyla bizler bu hafta boyunca ana temaları daha iyi anlamış olmamız gerekiyor. Samimiyetimizi de bu hafta boyunca test etmemiz lazım. Bu samimiyette tek taraflı olmaz. Karşılıklı olur. Cenab-ı Allah’a karşıda samimi olmak gerekiyor. Peygamber Efendimiz ne söylemişse bizim kurtuluşumuz için söylemiştir. Programda emeği geçen başta müdürümüze, idarecilere, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Müftü Demirel, konuşmasını Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek sona erdirdi.
Daha sonra Ahlat İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından ilahiler, naatlar ve şiirler okundu. Düzenlenen program yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.
Kaynak: iha