Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) tarafından Bitlis’te bulunan köpek barınağına 54 adet barınak bağışlandı.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis Temsilcisi Damla Şahin’in girişimleri sonucunda Bitlis’e PAGDER tarafından atık plastiklerin geri dönüşümlerinden elde edilen 54 adet köpek barınağı bağışlandı. Ünlü tiyatro oyuncusu, hayvan aktivisti ve proje yüzü Tuna Arman da Bitlis’teki köpek barınağını ziyaret ederek barınak hakkında bilgi aldı.
Arman, "Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır" sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, "Şehirleri ziyaret edip ihtiyacı olan barınaklara bu tür desteklerde bulunuyoruz. PAGDER Başkanı Hüseyin Bey çok güzel projeye imza attı. Plastikçiler Derneği olarak geri dönüşüm atıklarından yani çöp olmayan ambalaj atıklarından bu şekilde kulübeler elde ediyoruz. Böylelikle hem ekonomiye hem doğaya katkı sağlayarak tamamıyla plastiklerden oluşan 54 adet kulübeyi Bitlis’e getirdik” dedi.
Plastik Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, 'Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi kapsamında 685 barınak bağışladıklarını ifade etti. Semerci, “Günümüzde sosyal yaşamın entegre olmuş iki tane yaraya çevre kirliliği ve sokak hayvanları sorununa çözüm üretmeye çalıştık. Geri dönüştürülebilir tüm değerli atıklar aslında birer ekonomik değerdir. Bu iki sosyal yaraya çözüm üretirken, kaynakları kısıtlı ülke ekonomimize de değer katmış oluyoruz. Bizler İstanbul’da pilot il olarak başladık. 685 kulübe bağışı ile bu projeye start verdik. Bugün Bitlis’e de 54 adet kulübe bağışında bulunduk. Burada zaten çok güzel bir barınak var. Açıkta kalacak hayvanlarımız da sert kış günlerinde bu barınaklar sayesinde rahat edecekler” dedi.
Bitlis Belediyesi olarak bu tür projelere ve çalışmalara her daim destek vereceklerini söyleyen Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, “Bu duyarlılıklarından dolayı misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Damla hanımın bu konudaki hassasiyetini Bitlis’te bilmeyen yoktur. Bizler de kurum olarak elini güçlendirmek adına tüm canlılara yaşam alanı yaratılması anlamında üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.
Hayvan Hakları Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Damla Şahin ise, “2008 yılından bu yana Bitlis’te çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar sayesinde doğuda bir farkındalık yaşattığımıza inanıyorum. Doğu Anadolu Bölgesi özellikle kış aylarının çok yoğun geçtiği bir bölge. Bu kulübeler bizim için bir hayat olacak. Bu nedenle PAGDER’e bu duyarlılıklarından ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: iha