Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği (Tatvan İnsan-Der) öncülüğünde bir araya gelen 100’ün üzerinde gönüllü, Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü olan 31 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek olan “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü”ne Bitlis’ten tam destek vermeye hazırlanıyor.
Bitlis ve ilçelerinden yaklaşık 100’ün üzerinde kişinin içerisinde yer alacağı 2 otobüsle İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Mavi Marmara olayının 4’üncü yılında Sultanahmet’ten Sarayburnu’na kadar yapılacak olan “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü” destek verecek olan Bitlisliler, 29 Mayıs Perşembe günü yola çıkıyor.
Bitlis’ten “Kudüs ve Mescid-i Aksa” yürüyüşüne destek amacıyla 2 otobüsle 100’ün üzerinde gönüllüyle destek vereceklerini belirten Tatvan İnsan-Der Başkanı Muzaffer Taşcan, “Günlerdir bu günü bekliyorduk. Allahın izniyle İsrail’in kara yüzünü gösteren ve Mavi Marmara olayının yaşandığı bu günde Bitlisliler olarak bizlerde İstanbul’da düzenlenecek olan “Kudüs ve Mescid-i Aksa” yürüyüşüne tam destek vereceğiz. Mavi Marmara’nın dördüncü yıl dönümünde ve gelinen bu süreçte İHH ve Filo’nun diğer organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve tüm yolcular, bu misyonun parçası olan siz Filistin dostları ile yürüyoruz. İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan insani yardım gönüllülerinin ve Mavi Marmara’nın misyonu, İsrail’in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur” dedi.
Yapılacak olan yürüyüş ile ilgilide açıklamada bulunan Muzaffer Taşcan şöyle konuştu:
“Yürüyoruz çünkü Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz. Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Unutturmayacağız. Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz. Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır. Bu bağlamda 31 Mayıs 2014 Saat: 17.00’da Sultanahmet Meydanı’nda buluşup Sarayburnu’na Mavi Marmara’nın kalktığı limana yürüyoruz. Kalbi Kudüs ve Mescid-i Aksa için atan herkesi de dünyanın dört bir yanından ve Filistin’den gelecek Filistin dostları ile gerçekleşecek bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.”
Kaynak: iha