Bitlis’in Ahlat ilçesinde ki bazı esnaflar, düzensiz elektrik kesintilerinden dolayı birçok elektronik cihazın zarar gördüğünü iddia ederek, duruma tepki gösterdi.
Yaklaşık 6 aydır düzensiz elektrik kesintilerinin olduğunu iddia eden esnaflar, yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını talep etti. İlçenin Kızılkaya Pasajında bulunan esnaflardan internet cafe işletmecisi Memduh Baş konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, aniden giden elektrik kesintilerinden dolayı birçok bilgisayarının zarar gördüğünü ifade ederek, pasajda ki diğer esnafların da zararlarının olduğunu söyledi. Memduh Baş: ”Elektrik kesintilerinden dolayı birçok cihazım zarar gördü. Geçtiğimiz gün aniden kesilen elektrikten dolayı 8 adet bilgisayar kasası, 3 adet PC ekranı, modem ve benzeri birçok cihazım zarar gördü. Burada ki esnafların hemen hemen hepsi elektrik kesintisi nedeniyle mağdur durumdadır. Daha öncede yaşanan sorunlarda her hangi bir zarar tespiti yapılmamıştır. Yetkililerden bu konuya duyarlılık gösterip, ilgilenmelerini istiyoruz” dedi.
Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) yetkilileri ise, sorunun şebekeden kaynaklandığını ifade ederek, yaşanan elektrik sorununun ise görevlilerce düzeltildiğini belirttiler.
Kaynak: iha