Doğu Anadolu Bölgesi’nde yatırım yapılacak alanları tespit etmeye çalışan İtalyan Energy25 Firması’nın temsilcileri, Bitlis’in Güroymak ilçesini ziyaret etti.
Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya’yı makamında ziyaret eden firma temsilcisi Roberto Cognetti, bölgeye hayran kaldıklarını belirterek, “Özellikle jeotermal enerji ve tarım üzerinde çalışıyoruz. Kaplıca bölgesinde incelemelerde bulunduk. Bu bölge yatırıma değer bir bölge. Hazırlayacağımız raporlar doğrultusunda yönetim kurulumuz ile ilçeye yapacağımız yatırımlarla ilgili bir karara varacağız. Şunu söylemeliyim ki bölgeniz birçok alanda yatırıma değer bir bölge. Buradaki yöneticilerin göstermiş olduğu ev sahipliğine ayrıca teşekkür ederim” dedi.
Kaymakam Çağlayan Kaya ise, ilçede yapmış oldukları birçok çalışma olduğunu belirterek, “İlçenin harekete geçirilmesi gereken potansiyellerini belirledik ve bu potansiyeller üzerine projeler ürettik. Bu potansiyeller iş sahalarına dönüştükten sonra ilçemizde var olan işsizlik sorunu ortadan kalkacaktır. İtalyan Energy25 Firması’nın bu ziyareti bizleri memnun etmiştir. Her türlü girişimcinin bölgemizde yapacağı yatırımlar, bizlerden sonsuz destek görecektir. Bu vesile ile İtalyan Energy25 Firması’nın temsilcisi Roberto Cognetti’ye ve ekibine, değerli işadamımız Suat Sabuncu’ya teşekkür ederim” dedi.
Kaya ziyaretin anısına misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: iha