Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği (Tatvan İnsan-der) Başkanı Muzaffer Taşcan, Mavi Marmara gemisine saldırı davasında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında yakalama kararı verilmesini “gecikmiş ancak yerinde bir karar” olarak yorumladı.
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara gemisine saldırı davasında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı vermesini değerlendiren Tatvan İnsan-Der Başkanı Muzaffer Taşcan, sanıklar hakkında ayrıca "kırmızı bülten" çıkarılması içinde başlatılan çalışmanın hızlandırılması gerektiğini savundu. Mavi Marmara ile ilgili adaletin geciktiğini, bundan sonraki temennilerinin geciken adaletin yerini bulması olduğunu ifade eden Taşcan, “Mavi Marmara olayını bizim için daha dün kadar taze bir olaydır. En büyük temennimiz bu olayda suçlu olanların tamamının gereken cezaları almalarıdır. Bunun içinde bizler şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada davanın en büyük takipçileri olacağız” dedi.
İsrail'in Mavi Marmara'nın unutulmasını hedeflediğini kaydeden Taşcan, “Mavi Marmara gemisine binenler, adalet ve özgürlük zeminine bindiler. Onlar hakkı müdafaa ettiler. Simdi yıl dönümünde destek amacıyla yola çıkan bizler yetimlerin başını okşamak için, kimsesizlere ses olmak için gidiyoruz. Bilindiği üzere İsrail her zaman olduğu gibi mavi Marmara da da kendisine yakışanı yapmış ve gemide onlarca masum kardeşimizi şehit etmiştir. O günden bu güne bizim hukuk çerçevesinde ki adalet arayışımız devam ediyor. Allah’ın izni ile de bu haklı davamızda bu günlerde olumlu ve sevindirici gelişmeler yaşanmaya başlamıştır. Bizler hukuk çerçevesinde adalet aramaya devam edeceğiz. Bu davada dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi başta olmak üzere bazı İsrailliler için yakalama kararı çıkarılmıştır. Ancak bizler bu süreçten sonra bu kişiler için kırmızı bülten çıkarılması içinde başlatılan çalışmanın hızlandırılarak, sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılarak bir an önce adalet önünün de hesap vermelerinin sağlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Taşcan, ayrıca Mavi Marmara ile ilgili olarak olayın yaşandığı ilk günden bu güne olayın takipçisi olduklarını, bundan sonra da sorumluların gereken cezayı alacağı güne kadar davanın takipçisi ve mazlumların sesi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: iha