Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Destek Merkezi’ndeki (KADEM) 7 ayrı kursu başarıyla tamamlayan toplam 81 kursiyere törenle sertifikaları verildi.
Tatvan Proje ve Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, KADEM’in kadınların istihdam sorununa çözüm bulunması ve kendi ayaklarının üzerinde durması amacıyla açıldığını belirterek, bu kapsamda açılan kurslarda başarılı olup sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin artık kendi ayakları üzerinde durabilecek konuma geldiklerini söyledi. Bu tür projeler sayesinde kadınları birçok alanda daha verimli göreceklerine inandığını ifade eden Erkan, kursiyerleri başarılarından ötürü tebrik etti.
Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün eşi Emine Öztürk ise, kadınların her alanda aktif rol almalarının kendisini sevindirdiğini belirterek, sertifika alan kursiyerleri tebrik etti.
Törende, kursiyerler adına konuşan Kübra Yasar da, “Katıldığı kurslar sayesinde yeni bilgiler edindim. Sosyal bir hayata adım attım ve yeni arkadaşlıklar edindim. KADEM ve bütün bunlara katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
Kaynak: iha