Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri tarafından ‘Eğitimde Umut Işığı’ projesi kapsamında Dideban Ortaokuluna kütüphane kuruldu.
Üniversitenin Sosyal Hizmet Kulübü proje kapsamında tedarik ettikleri kitaplarla her okula birer kütüphane kurmayı hedefliyor. Bitlis merkezde bulunan Dideban Ortaokuluna ilk kütüphanelerini kuran kulüp, daha sonraki aşamalarda diğer okullara da imkanları dahilinde kütüphane kuracak. Konuyla ilgili açıklamada yapan Kulüp Üyesi Beritan Kızılkaya, kitapların kişinin hayatı ve karakteri üzerinde çok önemli olumlu etkilerinin olduğunu söyledi. Kızılkaya, “Kitap okuma oranı düşük ülkelerden biriyiz. Bu da bilmenin uygulamaya geçilmediği takdirde anlamsızlaşacağını gösterir. Bilgi ve teknoloji çağında dünyanın geldiği konuma ulaşmak hedeflerimizdendir. Eğitimde umut ışığı gönüllüleri olarak Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüyle birlikte kitaba ulaşımı kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle okulumuzun bize başvurusu üzerine bu okulumuza kütüphane kurmaya karar verdik” diye konuştu.
Meselenin sadece kitaba sahip olmak olmadığını, asıl meselenin o kitabı değerlendirmek olduğunu belirten Beritan Kızılkaya, “Öğrenciler kitapların kendilerine çok iyi bir dost olduklarını bilmeli ve bunu öğrenmelidirler. Bu görevde değerli öğretmenlerimize düşüyor. Kitap okuma alışkanlığı hepimizin edinmesi gereken bir ihtiyaçtır. Yeme ve içme nasıl ki bedenimizi besliyorsa kitap okumakta ruhumuzu ve düşüncelerimizi besler. Büyük Filozof Sokrates’in dediği gibi “Bilgi Ruhun Gıdasıdır” ve “Bilmek Okumaktan Geçer” artık bir kütüphaneye sahip olan öğrencilerimizden tek temennimiz kişilik yapılanmasında onlara ivme kazandıracak ve olumlu yönde ilerletecek kitapların ışığı ardına takılmalarıdır. Bilgisizlikten ve bilinçsizlikten kurtulmanın tek yolu okumaktır. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’inde ilk emri “İkra” yani "Oku"dur. Burada okumanın önemi ve değeri bir kez daha göze çarpmaktadır” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha