Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 27 Mayıs darbesinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “'Darbe kararını verenler günümüzde yok olup gitmiştir. Türkiye her darbede yıllarını, insanlarını, dünyadaki itibarını kaybetmiştir ve bugünlere gelmiştir” dedi.
1960 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı idama götüren 27 Mayıs darbesinin Türk siyasi hayatının yüzkarası dönemi olduğunu ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bugün 27 Mayıs ve Türkiye'nin ilk defa askerî müdahale ile karşı karşıya kaldığı bir gün. 1960 askeri darbesi Türk demokrasi hayatında koca bir leke olarak geçmiş kara bir gündür. Üç defa üst üste millet iradesiyle seçilmiş olan bir iktidarın asker gücüyle görevine son verilmiş, yönetime el konulmuş ve sonrasında cereyan eden olaylar daha üzücü bir hale gelmiştir' dedi.
Başkan Yılmaz, “Darbe kararını verenler günümüzde yok olup gitmiştir. Türkiye her darbede yıllarını, insanlarını, dünyadaki itibarını kaybetmiştir ve bugünlere gelmiştir. Demokrasiye yeni geçmemiz nedeniyle ülkemiz şuan gelecek vaat etmektedir. Türkiye'de artık güçlü bir iktidar vardır. Bu milletin seçtiği insanların idam sehpalarında can vermesi ve bir kısım insanların bundan mutluluk ve sevinç duyması ülkemiz açısından hakikaten utanç verici bir durumdur. Türkiye'nin artık bu tür darbelere fırsat vermeyeceğini herkes bilmelidir. İnsanların gönlünde taht kurmuş Adnan Menderes'i ve iki bakanını asmışlardır birde bunu bayram olarak yıllarca bunu katlattırarak insanlara işkence yapmışlardır. Sonradan ihtilal yapan bir komutan tarafından bu bayram kaldırıldı da, ülkemizdeki bu ayıptan kurtulduk. Gönüllerde taht kurmuş bir adamı asmak ve bu karara alkış tutanları görmek utanç vericidir ve bu insanlar hala kendilerini demokrasi aşığı olarak ifade etmektedir' diye konuştu.
Kaynak: iha