23 Nisan bugün,
Çocuklara mutlu gün,
Sevin, sevilin, koşun, gülün,
23 Nisan bugün.

Doktorlara gidelim,
Raporları alalım,
Milli bayram bugün,
Bayramlardan kaçalım.

Sevgili okurlar, Cumhuriyetin kurucusu, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920 de tüm zorlukları aşarak Türkiye Büyük Millet Meclisini açmıştır. Egemenliğin millete ait olduğunu, kişi ve kurumlara ait olmadığını ilan etmiştir. Ve bu güzel günü dünya çocuklarına devrederken “Yurtta barış, Cihanda barış” demiştir.

Bu güzel eseri, bu güzel mirası ülkemizde ve yurt dışında dünya insanları yerle bir etmişlerdir.

Suriye de bir bebek, ben deyim 1,5, siz deyin 2,5 yaşında. 3 uzun namlulu silah bebeğe doğrultulmuş. Bebek şaşkın bir şekilde kocaman kocaman adamlara bakıyor. Bu adamlar Esad’ ın piçleri midir, muhaliflerin piçleri midir bilemem. Ama bildiğim bir gerçek var ki bu çocuğun akıbeti belli değil. Ve katiller tarafından bu çocuğa bu silahların çevrilmiş olması.

Uyan ey güzel dünyam, uyan ey güzel ülkemin insanları. Ne dedi büyük kurtarıcı Mustafa Kemal; Yurtta barış, dünyada barış.

Ey yetkililer, siz gene doktor sırasına girin, raporlarınızı alın, size özgürlüğü veren Atatürk’ ü anmayın. Hoş bu isim sizin ağzınıza da yakışmıyor ya. Siz yine de köçek elbiseleriyle kıvırtmaya devam edin.

Evet çocuklar, Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920 tarihinde meclisi açarak egemenliği halka teslim ettikten sonra, sizlerin yüzünüzde açan gülücükler, gönlünüzdeki pırıltılar geleceğin Türkiye’sinin güneşi, aydınlık yarınları olacaktır. İhtiyaç duyacağınız kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.