30 Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Bucak Belediye Başkanlığını kazanan Süleyman Mutlu ve yeni meclis üyeleri ilk meclis toplantısını yaptı.
Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu başkanlığında toplanan ilk meclis toplantısına 10 AK Parti, 3 MHP ve 2 DP’den meclis üyelerinin tamamı ilk toplantıya katıldı.
Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, "30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri demokrasi şöleni şeklinde yapılmıştır. 5 yıllık çalışma dönemi içerisinde tüm meclis üyelerimiz ile uyum içerisinde çalışacağız" dedi.
Bucak Belediye Meclisinin ilk meclis toplantısında gündemde bulunan belediye başkan vekilliği seçimi ile başladı. Belediye Başkan Vekilliğine Kemal Kart ve Yasin Uğur, Meclis Divan Katipliğine Hakkı Işık, Hatice Dalgar, Encümen Üyeliğine Kemal Kart, Necmi Erk, Denetim Komisyonu üyeliğine Necmi Erk, Kemal Kart, Hakkı Işık, Hüseyin Ünal Çiğdem Çelikdemir Bozova, kapalı oylamayla yapılarak oylandı.
Daha sonra açık oylama ile meclis üyeleri tarafından İmar Komisyon Üyeliğine Hüseyin Erdem, Niyazi Bülbül, Yusuf Uçar, Kemal Kart ve Hatice Dalgar, Palan ve Bütçe Komisyon Üyeliğine Muhammet Kahraman, Hüseyin Ünal, Necmi Erk, Yasin Uğur ve Hakkı Işık, Ulaşım Komisyon Üyeliklerine Alim Yıldız, İbrahim Satılmış, Faruk Gürel, Muhammet Kahraman, Hüseyin Erdem, Tüketici Komisyonu üyeliğine ise Hatice Dalgar seçilerek oy birliği ile kabul edildi.
Burdur Belediyeler Birliğinde ise Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Alim Yıldız, İbrahim Satılmış, Yasin Uğur, Kerim Kasap, Yusuf Uçar, Kerim Kasap, Faruk Güler ve Hatice Dalgar, Akdeniz Belediyeler Birliğinde ise Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ile İbrahim Satılmış temsil edecek.
Komisyon üyelerinin belirlenmesinden sonra diğer gündem maddesi meclis üyelerinin huzur hakkı olan oturum bedeli belirlenmesine geçildi. 70 TL 39 kuruş olan oturup bedelini tüm meclis üyeleri oy birliği ile alınmamasına karar verdi. Daha sonra Bucak Belediyesinin 2013 yılı faaliyet raporu okunarak oy sunuldu. Yapılan oylama ile 2013 yılı faaliyet raporu onaylandı.
Bucak Belediye Meclisinde ilk toplantıda gündem maddeleri bittikten sonra oturumu kapatan Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, "2014 yılının Bucak ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.
Kaynak: iha