Mahalli idareler Yerel Seçimleri’nde 4 bin oy fark atarak Burdur’da 20 bin oy alan CHP Burdur Belediye Başkan adayı Ali Orkun Ercengiz ve beraberindeki heyet, Burdur Endüstri Meslek Lisesi’nde bulunan İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.
İl Seçim Kurulu önünde partililerine seslenen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Hep birlikte başardık. Önemli olan bundan sonrası. İyi bir çalışma yürüttük. Herkesin emeğine sağlık, herkesin yüreğine sağlık. Bundan sonra Burdur Belediyesi’ni sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile hep birlikte yöneteceğiz” dedi.
Mazbatasını aldıktan sonra partilileriyle kucaklaşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, CHP Belediye Meclisi Üyeleri ve CHP İl Teşkilatı ile esnafı selamlayarak Burdur Belediye Başkanlığı Hizmet Binası’na yürüdü. Burdur’un en genç belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi personelini selamlayarak, makama çıktı.
Makamda Sebahattin Akkaya ile selamlaşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Hizmetleriniz için Burdur adına ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Müsaadenizle tecrübelerinizden her zaman yararlanmak istiyorum. İnşallah Allah bizi görevimizde utandırmasın. Hakkımızda hayırlı olsun. Başkanımıza cansiperane hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. O da bizim gibi Burdur sevdalısıdır, Burdur için gayret göstermiştir. Başlanan projeler yarım kalmayacaktır. Devlette devamlılık esastır. Sevdamız olan Burdur için ne gerekiyorsa, hep beraber yapacağız. Zaman zaman değerli başkanımızı tecrübelerinden yararlanmak için rahatsız edeceğim çünkü bu işte tecrübe çok daha önemlidir. Kendilerinden yararlanabileceğimi biliyorum, kendisi öğretmenimdir. Öğrenmenin yaşı yok, biz asla bir kompleks içine girmeyiz, mutlaka kendilerinden yararlanacağımı söylemek isterim. Çok teşekkür ediyorum, Allah bizi de utandırmasın. Sevdamız Burdur sevdasıdır” dedi.
Burdur eski Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise, “Bu bir nöbet değişimidir. Önemli olan hizmetlerin devamıdır. Burdur’u daha yaşanılabilir bir kent haline getirebilmektir. İnşallah Ali Orkun Ercengiz, arkadaşımız, yeni başkanımız bunu başaracaktır. Çünkü Burdurlu her şeyin en güzeline layıktır. Bizler, en güzeli yapmak için bugüne kadar 10 senedir gayret ettik. Belli bir noktaya geldik. İnşallah bu hizmetler, projeler devam etsin. Kazanan Burdur olsun. Çünkü biz Burdurluyuz, Burdur’da yaşıyoruz daha güzel bir kentte yaşamak Burdurlu olarak hepimizin görevidir. Kendisini tebrik ediyor başarılar diliyorum, bilgimizden, tecrübemizden istifade etmek istemesi durumunda her zaman, her türlü yardıma hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Tekrar kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Ercengiz, Sebahattin Akkaya’ya çiçek takdim etti. CHP İl Başkanı Süleyman Erman ve CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten de Akkaya ile sarılarak vedalaştı. Eski Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, personeli ile vedalaştı. Sebahattin Akkaya’nın kendi aracıyla gitmesini istemeyen yeni başkan Ali Orkun Ercengiz, jest yaparak, Akkaya’nın makam aracıyla gitmesini istedi. Akkaya, makam aracına binmeden el sallayarak veda etti.
İLK İCRAATINI YAPTI
Yeni Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, söz verdiği gibi makamına oturmadan önce parti rozetini çıkardı. Gazetecilerin makamda otururken fotoğraf çekmesi üzerine, "Ayakta konuşayım. Oturarak rahat değilim çünkü oturmak için gelmedim makama" diyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Bugün mazbatamızı alarak, Burdur belediye Başkanlığı görevine başlamış bulunuyoruz. Bizden önceki yapılmış tüm hizmetler için teşekkür ediyoruz ve daha iyisini yapacağımızı taahhüt ederek, makama oturmak için değil, koşmak için geldik. Güzel şeyler yapacağız. Burdur’umuz için çalışmaya söz verdik. Bu sözümüzün arkasındayız. Çalışacağız. Güzel şeyler yapmak istiyoruz. Burdur’un tarihini, öğrencisini, dokusunu, Ulu Cami’ni, Burdur Gölü’nü, kısacası Burdur’un neyi varsa, hepsini açığa çıkarmak zorundayız. Hep beraber ortak akılla, birlikte hareket ederek, iyi bir yönetim anlayışı ile Burdur’u ileri bir noktaya getirmeyi düşünüyoruz. Biz 6 ay önce ön seçimden çıkıp, seçim hazırlıklarına başladığımızda 'Biz Burdur’u birlikte yöneteceğiz' dedik. Tabi buradan şu anlaşılmamalı. Ben ekip çalışmasına inanan biriyim. 'Ben yaptım oldu' mantığıyla çalışan biri değilim. Ortak akla önem veren bir insanım ama bir takım spekülasyonlara da bugünden başlamak üzere yanıt vermek isterim. Kimse tarafından yönetilmem, idare edilmem, iyi bir ekip anlayışı ile ortak akılla, Burdur’u yöneteceğimizi bir kere daha yinelemek istiyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Ercengiz, konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti.
Kaynak: iha