Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu küçük başkanlara devretti.
Sabiha Köstem Ortaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediyede yer alan birimleri tek tek gezen 80 öğrenci, meclis salonunda belediyenin işleyişi hakkında bilgiler aldı. Öğrenciler daha sonra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın makamına geçti. Öğrencileri makamında ağırlayan Başkan Dündar, koltuğunu 4-E sınıfı öğrencisi 10 yaşındaki Gamze Kurtuluş’a devretti.
Başkanlık koltuğuna oturmaktan büyük mutluluk duyan Gamze Kurtuluş, “Okulumuzdaki laboratuarlarımızın sayısının arttırılmasını istiyorum. Okul bahçemizin içerisine sadece ilkokula giden öğrencilerimizin faydalanacağı bir park yapılmasını bekliyorum. Öğrencilerin okuldan kaçmasının önüne geçmek için gerekli tedbirler alınmalı. Ayrıca dışarıdan çocukların okul içerisine girmesini engellemek için okul etrafındaki demir parmaklıkların yükseltilmesini istiyorum” diye talimat verdi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, küçük başkanın talimatlarını yerine getireceklerini belirterek, “Başkan isteklerini söyledi. Bize de başkanımızın isteklerini yerine getirmek düşer. Öğrencimiz okulunun ihtiyaçlarını çok iyi tespit etmiş. Osmangazi Belediyesi olarak ilçemizdeki bütün okullarımıza katkı yapıyoruz. 200 okulumuza gederek eksiklerinin giderilmesini sağladık. 2 tane de okul inşa ediyoruz. Murat Hüdavendigar Lisesi’nin inşaatını başlattık. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nu da ilçemize kazandıracağız. Şimdi Gamze başkanımızın talimatı ile Sabiha Köstem Ortaokulu’nun da eksiklerini gidereceğiz. Çocuklarımızın kaliteli eğitim alması bizim görevimiz. Geleceğimizin iyi olması içinde eğitime desteği vereceğiz” dedi.
Dündar, çeşitli hediyeler vererek öğrencileri uğurladı.
Kaynak: iha