AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa ovasının artık korunması gerektiğini söyledi.
AK Parti ilçe danışma meclisi toplantıları, Gürsu ile devam etti. Gürsu Belediyesi Konferans Salonu’ndaki toplantıya çok sayıda partili katıldı. Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, ilçedeki çalışmalarını anlattı. Daha sonra söz alan Ak Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Davut Gürkan ise, Gürsu’nun ilçeler bazında en başarılı 4 ilçeden biri olduğunu ve 2009 yılı yerel seçimleriyle 30 Mart’ta yapılan seçimlerde alınan yüzde 16’lık oy oranı farkı ile bu konuda birincilik koltuğuna oturduğunu belirtti. Gürkan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da değinerek, “Genel merkezimiz kimi aday gösterirse göstersin tüm gücümüzle destek olup ilk turda adayımızı Köşk’e çıkarmak için çalışmalıyız. Yüzde 51’lik oranı yakalama şartımız var. Bu seçimlerde birlik ve bütünlük içinde çalışmalıyız. Tek rakibimiz muhalefet olacak. Muhalefet partilerinin tarzı bizi açıkçası çok ümitlendiriyor. Muhalefetin zafiyetlerinin lehimize çevirmek için Başbakanımız’ın ısrarla vurguladığı gibi sandıklarımıza sahip çıkacağız. Bursamız’ın önemli ilçelerinden ve başarılı teşkilatlarımızdan olan Gürsu’da bu konuda özel bir çalışma içine girilmesini temenni ediyorum.” dedi.
“BURSA OVASI ARTIK KORUNMALI”
AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ise, Bursa Ovası’na atılan taşın bile filiz verdiğini belirterek, Bursa Ovası’nın artık korunması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, “Bursa’nın doğal güzelliklerini ve tarım potansiyelini korumak için artık çevreyi koruyan politikalar üretmeliyiz. Sanayicilerimizi elbette koruyor ve destekliyoruz ama çevrenin kirletilmemesi konusunda artık daha dikkatli olunmalı” şeklinde konuştu.
“İNSAN ODAKLI HİZMETLERİMİZ ÖNE ÇIKACAK”
Gürsu’da güzel bir seçim dönemi yaşadıklarını belirten Yıldırım, “30 Mart’ın ardından gelen zafer sonrasında yatırımlarımızı artık Gürsu’ya taşımaya başladık. Bu konuda ben büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum. Büyükşehirimiz artık Bursa’nın her yerinde. İlçe belediyemizde Gürsu’ya doğru hizmetler için çalışıyor. Bursa için çok çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Biz iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana Türkiye’de pek çok alt yapı sorununu çözdük. Bundan sonra da insan odaklı çalışmalarımıza ağırlık verip, sosyal projelerimizi de öne çıkaracağız. Mahallelerimizde yardıma muhtaç insanlarımız varsa, onların üstünde hepimizin vebali var. Bir yandan belediyecilik hizmetlerimiz devam edecek bir yandan da iskan bölgelerimizdeki insanlarımızın sıkıntılarıyla haşır neşir olacağız” ifadelerini kullandı.
“ÇEVRENİN KORUNMASI ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın her noktasında olduğu gibi Gürsu’yu da hizmetleriyle kalkındırdıklarını belirtti. Altepe, Gürsu’nun doğal güzellikleri ve Bursa ekonomisine kattığı değer ile Bursa’nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu kaydederek, “Gürsu’nun tarım ve sanayi potansiyeli ,Bursa’yı zenginleştiriyor ancak bu iki sektörün de dengeli bir şekilde yürümelerini sağlamalıyız. Gürsu’da ve tüm Bursa’da üretim yaparken doğanın kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda sanayicilerimize de çok önemli görevler düşüyor. Doğanın korunması açısından gerekli arıtma sistemleri fabrikalarımıza kurulmalı. Bu konuda çok hassasız, Bursa üretirken doğasını yok etmemeli. Biz belediye olarak buna izin vermeyeceğiz” dedi.
Kaynak: iha