Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, önümüzdeki 10 yıl içinde Bursa'nın Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın teknoloji ve üretim üssü haline gelecek kapasiteye sahip olduğunu dile getirdi. Özen, Bursa'nın bu hedefe ulaşabilmesindeki tek yolun Ar-Ge yatırımından geçtiğini ifade etti.
Garanti Bankası'nın 2002 yılından bu yana düzenlediği "Garanti Anadolu Sohbetleri"nin 93'üncü buluşması Bursa'da yapıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (BTSO) toplantıda konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, organizasyonun katılımcılara finansal destekle birlikte mesleki tecrübe anlamında da yardımcı olduğunu ifade etti. Türkiye'de 12 yılda 66 kentte 92 buluşma gerçekleştirip, 30 bini aşkın girişimciyle istişare fırsatı bulduklarını, Bursa ekonomisine de 16 binin üzerinde üye iş yeri ve 355 bin kredi kartıyla dinamizm getirdiklerini vurgulayan Özen, "Garanti Anadolu Sohbetleri'ni düzenlemeye başladığımız 2002'de ihracat rakamı 36 milyar dolardı, geçen yıl ise 150 milyar dolara yükseldi. Kişi başına düşen milli gelir ise bugünün yaklaşık 3'te biri kadardı. İşletmeler yarınlarını görmekte zorlanıyor, birkaç yıllık planlar kolay kolay yapılamıyordu. Bugün ise dünya markası olmayı, uluslararası pazarda rekabet edebilmeyi, inovasyonla katma değer yaratmayı ve Ar-Ge'yi konuşuyoruz. Türkiye'nin 4'üncü büyük ili Bursa ise benzer tartışmaları en üst düzey bir bilinçle yapıyor. Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım yapmak, yeni dünyanın olmazsa olmazı, global ölçekte rekabetin ilk koşuludur. '3'üncü sanayi devrimi' olarak anılan günümüzde üretim dahil tüm endüstriyel süreçler dönüşüm yaşıyor. Bunların bütünsel bir bakış açısıyla ele alınması ve gereken teknolojik gelişmelerle desteklenmesi, Bursa'yı bir adım daha ileriye ve hedefine taşıyacak" diye konuştu.
Özen'in konuşmasının ardından yapılan oturumda, Kron Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel, Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat birer sunum yaptı.
Kaynak: iha