Keles ilçesinde öğrenim gören ilk, orta ve lise öğrencileri, Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.
Keles Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Keles Belediyesi işbirliğiyle tertiplenen gezi projesine bin 400 öğrenci katılacak. 8-18 yaş arası çocuk ve gençlerin bir gün olsun bulundukları ortamdan uzaklaştırılarak Bursa il merkezine geziye götürülmeleri ve burada düzenlenecek birçok sosyal faaliyete katılmalarının sağlanacağı açıklandı.
12 günde tamamlanacak projeyle günde 120 öğrenci, 3 büyük otobüs ile Bursa il merkezine götürülecek. Bugüne kadar yapılan 5 tura toplam 617 öğrenci katıldı. Kelesli öğrenciler Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Teknoloji Fuarı, Hayvanat Bahçesi ve Cumalıkızık’ı gezdi. Öğle yemeklerini büyük bir alışveriş merkezinde yiyen öğrenciler, ardından Playland Eğlence Merkezi'nde hiçbir ücret ödemeden gönüllerince eğlendi.
Geziye katılan öğrencileri uğurlayan Keles  Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, "Öğrencilerimizin yaşadıkları şehrin tarihi ve turistik mekanlarını görmeleri için böyle bir organizasyona imza attık. Geziler devam edecek. Öğrencilerin değişik ortamlar görmeleri ve bunun neticesinde zihinlerinde yeni ufukların açılmasını hedefledik" dedi.
Kaynak: iha