Atatürk çağdaş millet olmak için izlenecek yolu 6 okla ortaya koymuş,Türk gençliğine emanet etmiştir. Parlamenter sistem içinde yönetimi çağdaş olmanın temeli olarak göstermiştir. Atatürk önce TBMM eliyle parlamenter sistemi kurmuş. Parlamenter sistem içinde istiklal savaşını kazanmış, sonrasında Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur. Çağdaş millet olma yolunda hedefe ulaşılacağını benimsemiştir.

          Dünyada her milletin adı vardır. Anadolu da yaşayan milletin adı Türk milletidir.Türk kavramı üst kimlik olarak kapsayıcı ve bütünleştiricidir. Alt kimlikler Türk milletinin zenginliğidir. Türk milleti olunmadan, çağdaş millet olmaktan söz edilemez.

           Türk milletinin bugün Anadolu da yaşayan halkı olarak dini inancımızı ,evrensel yaşam içinde sürdürürken çatışmaya sebep olmadan laik anlayışa,sevgiye,barışa huzura,yeniliklere açık devrimci ruha, devletinin kalkınması için üzerine düşen görevi severek ve içtenlikle yerine getiren,her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak yaşayanı çağdaş millet olmak yolunda yürüyor. Atatürk'ün, çağdaş millet olma hedefine hizmet ediyor demektir.

              Çağdaş millet olarak yaşamayı hedefine koyan Türk milleti Atatürk öncülüğünde emperyalizme karşı tam bağımsızlığını da yeniden kazanacaktır.

               YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ.