Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “3 Boyutlu Resim” Kursu’nda kursiyerlerin yaptıkları eserler görücüye çıktı.
Kurs öğretmeni Melek Kırmış Tanrıkulu’nun önderliğinde 24 kursiyerin eserleri Çan Belediyesi Menderes Parkı’nda Çan Halkının beğenisine sunuldu. Menderes Parkı’nda düzenlenen sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Ayvaz, Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Neriman Urgancı ve şube yönetim kurulu üyeleriyle ile kursiyerler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve TKB Çanakkale Şube Başkanı Neriman Urgancı kurdeleyi birlikte keserek serginin açılışını gerçekleştirdiler. Sergideki eserlerin sahiplerinden bilgiler alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, yapılan eserleri inceledikten sonra, “Bu kursumuzun gerçekleşmesine imkan veren Halk Eğitim Merkezimiz yöneticilerine teşekkür ediyor, kursun öğretmeni Melek Kırmış Tanrıkulu’nu ve bu mükemmel eserleri yapan sanatkar kadınlarımızı kutluyorum” dedi.
TKB Çanakkale Şubesi üyesi Safiye Eraş Güney “Melek öğretmenimiz bugüne kadar gördüğüm, tanıdığım hem yetenekli bir sanatçı hem de insan bir öğretmenimiz. Kendisini çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi. TKB Çanakkale Şube Başkanı Neriman Urgancı ise “Melek hoca hanımı 4 yıldır tanıyorum. Çan’da olmasına rağmen Çanakkale’ye geldi ve TKB’ne üye yaptık. Sanatkâr kişiliğinin yanı sıra karakter olarak da kendisini çok seviyoruz. Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak TKB adına kurslar açan Melek hocamızı her zaman takdir ettiğimizi belirtmek istiyorum. Çok marifetli ve becerikli bir hanımefendi olması nedeniyle bir kez daha kendisini kutluyorum” şeklinde konuştu. Düzenlenen resim sergisinde Soma’da hayatını kaybedenler anısına hazırlanan ve Atatürk köşesi büyük ilgi çekti.
Kaynak: iha