Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Paşaköy merasında yapıldı. Yarışmaya Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden avcılar büyük ilgi gösterdi.
Çan Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Serdar Filiz, “Yarışmamıza İngiliz ırkı genç ve yetişkin kategorisi yanı sıra Alman ırklarını da koyarak üç kategoride yarışma yaptık. Bu yarışmada köpeğin fermayı, yani kuşu belli bir sürede bulmasının yanı sıra, sahibiyle uyumuna göre değerlendirdik. Yarışmada ayrıca köpeğin koşma stili, burun yani koku alma duyusu değerlendirildi. Bu yarışmada fermayı bulması da önemli unsurlardan biri. En çabuk fermayı bulan köpekte değerlendirmelerde puan artısına sahip oldu” dedi.
Türkiye’nin değişik bölgelerinden 65 köpeğin katıldığını da söyleyen Filiz, “Bu yarışmada İngiliz yetişkinler 1.Abdurrahman Özoğul-Şef (GÖNEN) 2.Cemil Uzunçakır-Nero (BANDIRMA) 3.Erhan Durmaz-Lera (ÇAN) İngiliz Gençler 1.Hasan Direk-Atlas (ÇAN) 2.Mesut Çalık-Poker (BİGA) 3.Nihat Uz-Tora (ÇAN) Alman Irkları 1.Nedim Çakmak-Cek (ÇAN) 2.Kamil Pamuk-Tim (ÇAN) 3.Abdurrahman Şenkal-Afri (ÇAN) isimli arkadaşlar ve köpekleri dereceye girdiler” dedi. Dereceye giren köpekler köpek maması ve kupa ile ödüllendirildi.
Kaynak: iha