Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Çavuşköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okulu yıl sonu nedeni ile Köşdere Aktivite Merkezi gece düzenledi.
Çavuşköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okulu Müdürü Nihal Ateş, “Kasım ayında eğitim öğretime başladığımız okulumuz 16 yaş üstü öğrencilerimizin eğitim ortamı için atılmış ilk adımdı. Bu adım o kadar sağlam oldu ki 6 ay gibi kısa bir süre içinde bizler çok işler başardık” dedi. Kaymakam Fatih Genel, “Asıl engelleri yapan ve oluşturan bizleriz. Müdüre hanım okulunuzu, rehabilitasyon ve iş merkezi okulunu, Biga’nın en iyi okulu ilan ediyorum. Zaten iki tane öğretmenimiz var. Ama birde gidin görün, yaptıkları işlere bakın. Tüm velilerimiz de inanılmaz fedakarlar” dedi.
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Çok kısa bir süre önce eğitim hayatına başlamış olmasına rağmen çok önemli aşamalar kat etti okulumuz. Biz Biga’dan başlayarak ve bunun en güzel örneği de Çavuşköy’deki okulumuz, eğer ilgilenirsek, uğraşırsak, el ele verirsek, çok daha güzel işlerle sonuçlar alırız diye düşünüyorum” diye konuştu. Daha sonra Çavuşköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencileri değişik gösterilerek sunarak gönüllerince eğlendiler. Etkinlikte, okula gelir getirmek amacıyla öğrencilerin el emeği ürünler satıldı ve çekiliş düzenlendi.
Kaynak: iha