Vali Kenan Çiftçi Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılı 1. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

                Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın yanı sıra ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

                İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Çiftçi Ordu'yu gelişirken büyüyen, büyürken de güzelleşen doğa harikası bir il olarak tanımlarken, ulaşım ile ilgili ciddi aşamalar kaydedildiğine dikkat çekti. Ünye Çevre yolu, Ordu Çevre Yolu, 140 yıllık hayalimiz Karadeniz-Akdeniz diğer adıyla Dereyolu'nda sürdürülen çalışmaların yanı sıra Fatsa, Çatalpınar, Aybastı-Perşembe yaylalarındaki yol projesi ile Ünye-Akkuş-Niksar-Tokat yolunun projeleri hakkında bilgiler aktardı.

                Ardından Ordu-Giresun Havalimanında yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Vali Çiftçi, havaalanında asfalt çalışmalarının tamamlandığını, geriye sadece Türkiye’de Ordu-Giresun Havalimanı'nda uygulanan bir yöntem olan Stone Mastic Asfalt çalışması kaldığını müjdeledi. Çikolata Park projesine de değinen Vali Çiftçi, proje ihalesine çıkıldığını, çalışmaların Gülyalı Belediyesi tarafından yürütüldüğünü belirtti. Bölgemizin prestij projesi olarak Botanik Park projesine de dikkat çeken Vali Çiftçi, proje ile ilgili sıkıntıların giderildiğini, HES projelerinin ise bir kısmının faaliyete geçtiğini ve içme suyu çalışmalarına dair bilgiler aktardı.

                Yapımı devam eden ve yapılacak hastaneler konusunda ise çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Çiftçi, Ünye Hastanesi'nin bitmek üzere olduğunu, Fatsa Hastanesi'nin ihalesinin yapıldığını, Merkez ilçeye yapılması planlanan T.C. Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ise kamulaştırma problemlerinin çözümlendiğini belirtti.

                Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü projelere, Çambaşı Kış Sporları Merkezi, Arım, Balım, Peteğim Projesi'ne dair de bilgiler aktaran Vali Çiftçi, konuşmasında Ordu’da bütün alanlarda yapılan çalışmalarda ciddi bir gelişme yaşandığına dikkat çekerek tüm kurumlara; "2014 yılında, 2013 yılına göre çok daha fazla yatırım, çok daha fazla güzelliği el birliği ile ilimize kazandırmalıyız" dedi.

Toplantı Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın Ordu Üniversitesi'nin fiziki gelişme çalışmaları ve yatırımlarıyla ilgili bir sunumu ile devam etti.

                Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yerel değerlerle bütünleşmiş, evrensel normlarda üretken, girişimci ve yenilikçi bir üniversite olduklarını ifade ederek başladığı sunumunda ilk olarak akademisyen ve idari personel sayılarındaki gelişmeler ile mevcut öğrenci kapasitesi ve mezun öğrenci sayısındaki gelişmelerle devam etti.

                Fiziki alan kapasitesi ve kamulaştırma çalışmaları ile devam ettiği sunumunda 2014 Ocak Ayı itibariyle Cumhuriyet Yerleşkesi'nin mevcut alanını 185.864,00m² olarak tanımlarken, uzak yerleşkeler dahil üniversitemizin kapalı alan kullanımını 93.734 m2, 2012-2013 yıllarında kazandırılan alanlarla birlikte yerleşkeler toplam kapasitesini ise 1.060.000,00 m2 olarak belirtti. Kamulaştırma çalışmaları dolayısıyla kendilerine katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlar ile taşınmaz mülk sahiplerine teşekkürlerini de sunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nden kampüsün hemen içerisinden geçmesi planlanan Ordu Çevre Yolu'nun kampüse en az zararla konumlandırılması hatta mümkünse kampüsün genişleme alanını etkilemeyecek şekilde yeniden projelendirilebilmesi konusunda talebini sundu.

                Karayolları 7. Bölge Müdürü Mehmet Çetin konuyla ilgili olarak Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün de bir çalışması olduğunu, mümkün olduğunca kampüs alanını etkilemeyecek şekilde Ordu Çevre Karayolu'nun konumlandırılabilmesi için proje yenileme çalışmaları yaptıklarını gelişmeleri ise önümüzdeki süreçte belireceğini ifade etti.

                Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, sunumunun devamında Cumhuriyet Yerleşkesi ve diğer yerleşkelerde son 2 yıldır sürdürülen alt yapı çalışmaları, peyzaj ve büyük onarımlardan bahsetti. Alt yapı çalışmaları kapsamında DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından talebimiz üzerine üniversite yerleşke alanı bünyesine kazandırılacak olan göletin 2013 yılı yatırım programına alındığını, yapımı için ihale aşaması tamamlandığını, bu kapsamda ön inceleme ve planlama raporu tamamlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan göletin tamamlanması ile ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesi'nde yağmur suları veya dere taşkınlarına dair tahmin edilemeyen çok büyük afetler hariç hiçbir problem kalmayacağı öngörüşünde olduklarını belirtti.

                2008 yılından bu yana sürdürülen yazışmalar sonucunda Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Say Deresinin Ordu-Giresun Karayolundan menfez ile geçişinin sağlanmış olduğunu, yapılan bu çalışma ile Say deresinin Cumhuriyet Yerleşkesi’ne verdiği hasarı giderme konusunda kesin bir çözüm olmamakla birlikte önemli ölçüde etkili olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, aynı çalışmanın Çırçıp deresi için de uygulanması Ordu-Giresun karayolundan Çırçıp deresinin menfez ile geçişinin sağlanması gerektiğini ifade ederek böylece su taşkınlarının Cumhuriyet Yerleşkesi'ne vereceği zararın en aza indirgeneceğini belirtti.

                Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, kampüs girişine kazandırılan yan cep ve öğrencilerin daha güvenli geçişini sağlayan üst geçit ve tüm diğer destekleri dolayısıyla her iki kuruma da destekleri dolayısıyla teşekkürlerini sunarken mevcut Diş Hekimliği Fakülte Binamızın ön girişi içinde akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin ve hastaların güvenli geçişi açısından bir üst geçit veya ışıklandırma ve girişteki yolun tek şeride indirilmesi gibi taleplerde bulundu.

                Yerleşke arazisinde gerekli peyzaj düzenlemeleri yapıldıktan sonra Giresun Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile kampüs alanına bazı meyve türlerinin kazandırılması anlamında da Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği protokolü gerçekleştirdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, sunumuna kampüs alanındaki en büyük sıkıntılardan olan KYK Yurdunun kanalizasyon hattının, uygun bir şekilde bağlantılarının yapılması, arıtma sistemlerinin tesis edilmesi ve diğer önlemlerin alınması gerektiğini, bunun artık hem üniversitemiz, hem çevre hem de yurttan faydalanan öğrenciler açısından acil ve zorunlu bir gereklilik olduğunu belirterek devam etti. Ayrıca yerleşke alanında doğalgaz bağlantılarının yapılması ve yüklenici firma ile yaşadıkları sorunlara da dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, 2014 yılı yapılanma hedefleri ile sunumuna devam etti.

                Diş Hekimliği Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi binaları, yapımı iş adamı Veliddin Küçük tarafından gerçekleştirilecek olan Gülyalı Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile T.C. Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Binaları'nın inşaatının başlamasının 2014 yılı hedefleri arasında yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç sunumunu ilçelerde sürdürülen çalışmalar, fiziki gelişim süreci ve Fakülte, Yüksekokul ve MYO'ların yaptırılması ve yaşatılmasında emeği geçen kurum, kuruluşlar ve tüzel kişilere teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

                Toplantı, yatırımcı bölge ve il müdürlerinin 2013 yılında Ordu ili genelinde yürüttükleri yatırımların ayrıntılarını Vali Kenan Çiftçi ve toplantıya katılanlarla paylaşması ile devam etti. Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi