Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Başarılı olmanın ilk şartı samimi olmaktır. Samimi olan insan başarıya daha çabuk ulaşır" dedi.
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri'ne Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç konuk oldu. İrfan Dinç, eğitim hayatından meslek hayatına, özel hayatından sevdiği çalışmalara kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.
1986 yılında bir gençlik oluşumu kurarak siyasete başladığını anlatan Başkan Dinç, içinde bulunduğu birçok gençlik faaliyetinin ardından siyasi bir partiye il başkanı olduğunu kaydetti.
"O dönemler Türkiye'nin en genç il başkanı bendim" diyen Başkan Dinç, daha sonra eski arkadaşı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yanında çalışmaya başladığını ve büyük projelerde görev yaptığını kaydetti.
2004 yılında Çankırı Belediye Başkan Adayı olduğunu ifade eden Dinç, 3 dönem üst üste belediye başkanlığı seçimlerini kazandığını ve Çankırı'da üst üste 3 kez seçilen belediye başkanı olarak tarihe geçtiğini kaydetti.
Göreve geldiği sürede birçok sorunu çözdüklerini ve önemli projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Dinç, hava kirliliği ve su sorunu gibi kalıplaşmış sorunları karşısında uzun uğraşlar verdiklerini ifade etti.
Öğrenciler için de çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Dinç, başarılı olmanın ilk şartının samimi olmaktan geçtiğini ifade ederek, "Hayatta başarılı olmanın ilk şartı samimi olmaktır. Eğer içten ve samimiyseniz takdir edilen bir insan olursunuz ve neticenize çabuk ulaşabilirsiniz. İleri gitmek için samimi olun. Ben hayatımın tüm evrelerinde samimi oldum. Hiç bir zaman içten pazarlıklı olmadım ve hamd olsun ki, hep iyi noktalara ulaştım. Samimiyetten sonra yılmamak ve dik durmak gerekir. İnandığınız doğrular uğrunda mücadele edeceksiniz. Pes etmeyeceksiniz" dedi.
Dinç, üniversitenin kurulum aşamasından bu yana ellerinden gelen tüm desteği sağladıklarını anlattı.
Kaynak: iha