Çankırı Belediyesi geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan ve Çankırı'ya bir kent meydanı kazandırmayı hedefleyen Ahmet Yesevi Meydan Projesi'nin yüzde 55'ini tamamladı.
Çalışmalarla ilgili olarak bir açıklama yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, meydan projeleri için çalışmaların hızla devam ettiğini ve Çankırı'ya yakışır bir meydanın bir kaç ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.
Proje ile bölgenin Ankara'da bulunan Hacı Bayram Camii meydanına benzeyeceğini ifade eden Dinç, ''Çalışmalar ihale süresi ile paralel olarak devam ediyor. Şu anda otopark kısmı tamamlandı. Saat kulesi ve iş yerlerinin yapımı ise devam ediyor. Bir sıkıntı yaşanmaz ise Mayıs ayı sonunda projeyi devralacağız'' şeklinde konuştu.
Meydan üzerine inşa edilen iş yerleri ile ilgili spekülasyonların kendisini üzdüğünü belirten Dinç, iş yerlerinin Çankırı Belediyesi'ne ait olduğunu açıkladı.
Meydan inşaatında sorumlu Şantiye Şefi Gökmen Aktaş da beton işlemlerinin yüzde 95 oranında tamamlandığını, alt yapı, elektrik tesisatı ve yalıtım işlemlerinin devam ettiğini aktardı.
Aktaş, projeye seri bir şekilde devam edeceklerini ve Haziran ayı başında meydanın kullanıma hazır olmasını planladıklarını belirtti.
Kaynak: iha