Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çankırı Şubesi (TKDK) yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazanan 30 çiftçiye traktörlerini teslim etti.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bakım Atölyesi'nde gerçekleştirilen Traktör teslim törende konuşan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, kentte yaşayan vatandaşların geçmiş yıllarda yokluk ve fakirlik yüzünden büyük şehirlere göç ettiğini belirterek, gerçekleştirilen yatırım ve çalışmalar sayesinde artık göç verilmediğini anlattı.
TKDK'nın kurulduğu günden beri Çankırı'da büyük projelere imza attığını aktaran Milletvekil Şahin, "Çankırı'da tarımsal ekonomi artık büyümüştür. Bu büyüme karşılıklı bilgilendirmelerle, verilen desteklerle ve ülkenin istikrarlı gidişiyle sağlanmıştır. Aldığınız traktörleri gelin arabası ya da taksi olarak değil tarlalarınızı işlerken kullanın" ifadelerini kullandı.
TKDK İl Koordinatörü İsmail Sönmez de 30 çiftçinin yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazandığını dile getirerek, çiftçilere verdikleri destekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından çiftçilere traktörleri teslim edildi.
Kaynak: iha