Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerinde kamu kurumlarından memnuniyet oranlarına göre Çankırı'nın asayiş ve güvenlik bakımından bölgenin 1 numarası olduğunu, huzur ve mutlulukta Türkiye 6.'sı olduğunu söyledi.
Özcan, Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen muhtarlarla tanışma toplantına katıldı. Muhtarlar, Kurum müdürleri ve vali yardımcılarının da katıldığı toplantıda konuşan Vali Özcan, 30 mart yerel seçimlerinden sonra göreve başlayan muhtarlara uyum ve koordineyi sağlamak adına böyle bir tanışma programı organize ettiklerini anlattı.
Kamu hizmetlerinin köylere ulaşmasında muhtarlarla koordinenin önemli olduğunu ifade eden Vali Özcan, muhtarlar için bir kimlik uygulaması başlatacaklarını ve kimlikte ilçe logolarıyla birlikte muhtarlara ait kısa tanıtım bilgilerinin bulunacağını belirtti.
Muhtarların yalnızca mülki görev yapmadıklarını dile getiren Vali Özcan, muhtarların mülki görevlerinin yanında adli ve bazı köy kuralları bulunduğunu kaydetti.
Muhtarları bilgilendirmek için bir kitapçık hazırladıklarını ifade eden Özcan, "Sizler için Köy Yönetimi ve Muhtarın El Kitabı' adı altında bir çalışma hazırladık. Bu kitapçığın içerisinde köy kanununun önemli maddeleri ve Anayasadaki muhtarlarla ilgili bilgilere yer verdik. Bunları okumanızı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun kamu kurumlarından memnuniyet oranlarına göre Çankırı'nın asayiş ve güvenlik bakımından bölgenin 1 numarası olduğunu, huzur ve mutlulukta Türkiye 6.'sı olduğunu söyleyen Vali Özcan, "Taşrada jandarma kuvvetlerimiz, polis bölgesinde de İl Emniyet Müdürümüz ve emrindeki teşkilatları sıkı bir çalışma yürütüyor. Bu anlamda ilimizde ciddi bir asayiş olayı çok şükür yaşanmıyor" dedi.
Çankırı'nın eski dönemlerde göç veren bir il olduğunu söyleyen Özcan, kentin kurtuluşunun verilen göçü tersine çevirmekle mümkün olacağını ifade etti.
Muhtarların sorunlarını ilçelerde görev yapan kaymakamlar ile birlikte çözeceğini dile getiren Özcan, "Ben kaymakam arkadaşlara talimat verdim. Hiçbir muhtar kaymakamlık kapısında beklemeyecek. Kaymakamlığa gelir gelmez, hemen kaymakamla yüz yüze görüşme yapabilecekler. Kaymakam arkadaşlarımızdan 2 tanesi dışında diğerleri yeni kaymakamlığa başladılar. Bu anlamda tecrübesizlikten kaynaklanan çeşitli sorunlar olabilir, bunları hoşgörü ile karşılamanızı bekliyorum" diye konuştu.
Özcan daha sonra göreve başladığı günden bu yana gerçekleşen projelerle ilgili sunum yaptı.
Kaynak: iha