CHP Genel Merkezi 2015 yılı Milletvekili  Genel Seçimleri  öncesi  Genel Seçim Başarısını artırmak için bir dizi bölge toplantısı düzenleme kararı aldı. Bu toplantılar 9 bölgede yapılıyor. Bölge Toplantılarına Bölge kapsamındaki Parti Meclisi Üyeleri; Bölge Kapsamındaki Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri;  Bölge Kapsamındaki Kurultay Delegeleri;  Bölge Kapsamındaki Milletvekilleri;  İl Başkanları ve İl Yöneticileri; İl Disiplin Kurulu Başkanları; İlçe Başkanları ve Örgütlenme; Eğitim, Bilişim, Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcıları;  Belediye Başkanları; Belde Başkanları, İl ve İlçe Kadın Kolu Başkanları;  İl ve İlçe Gençlik Kolu Başkanları; Belediye Meclis Üyeleri; İl Genel Meclis Üyeleri (Büyükşehirler hariç)  katılıyor.

        CHP Giresun Bölge Toplantısına;  bölge kapsamındaki 11 İl katıldı. Toplantının açılış konuşmasını ve program akış sunumunu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu  etnik köken üzerinden politika yapılmamasını; bunun kötü sonuçlarını anlattı. Herkesin dini inançını, inandığı şekliyle yapabilmesine; kimsenin kimseye karışmaması gerektiğini; zaten Chp politikalarının bunları kapsadığını; devletin Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayına  yaptığı gereksiz harcamaların luzumsuzluğunu anlattı. Toplantının diğer kısmı basına kapalı devam etti. Bu bölümde Partiyi başarıya götürebilecek örgütsel çalışmaların nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Bence Genel Başkanın anlattığı çalışma politikaları içinde doğru hatırlatmalar ve kesitler vardı. Örneğin ziyaret edilen evde veya toplulukta bir utopya gibi değil; o ailenin yaşam tarzına uygun davranışlar sergilememiz daha doğru olur dedi; ve yapılacak eğitim çalışmalarının önemine değindi;  eğer çalışmalarımızı iyi uygulayabilirsek iktidarada geliriz  dedi.

        Bence  güzel  şeyler söyledi; gerçekten tüm parti; ve her seviyedeki Chp örgütleri iyi çalışırsa;  Chp seçimi kazanabilir.

         Daha sonra Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Bülent Tezcan  seçimle ilgili takvim konusunda bilgiler verdi; ve parti örgütlerinin seçimlerde dikkat edeceği konuları tek tek anlattı. Bu konuda ileride yapılacak eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra Eğitimden Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu Parti Okulu ile ilgili bilgiler verdi;  ve yapılmakta olan Parti Eğitici Eğitimi konusunda konuştu, ve daha sonra bu yetişen eğiticilerin, illerde görevlendirilerek; her seviyedeki eğitim çalışmalarını gönüllü olarak sürdürebileceklerini anlatarak programını bitirdi.

         Sorular bölümünde; Genel Başkan Yardımcıları  Tekin Bingöl;  Bülent Tezcan ve Seyhan Erdoğdu tarafından, sorular alınarak not edildi; ve sonrada cevaplamalar yapıldı. Değerlendirmeye gelince; bence son derece yararlı, seçimlere atak ve dönük bir bölge toplantısı oldu. Ayrıca katılan her seviyede yönetici ve diğer parti görevlileri bir fikir sahibi oldu, ve yapacakları işler konusunda bilgilendikleri  için yararlı oldu.  Giresun İlinde yapılan CHP Bölge Toplantısı; Chp de olumlu ivmeyi; seçmene ve bölge halkına göstermesi;  bence Giresun ve diğer Bölge Toplantıları çalışmalarının sonucunda  belkide  Chp yi  iktidara taşıyacak.